"Kamila Valijeva – võistkonnavõistluste olümpiavõitja, meie täht. Väga habras ja samas väga tugev sportlane. Katsumus, mis Kamilale langes, tuleb kogu meie meeskonnal koos läbi teha," teatas Tutberidze, vihjates 15-aastase Valijeva positiivsele dopinguproovile, mille osas uurimine alles käib.

Tutberidze andis vastulöögi ka kriitikutele, kes Valijeva skandaali järel "oma õiget palet näitasid".

"Kui indikatiivsed on sellised olukorrad – kes eile naeratas, täna lahkus tribüünilt, ignoreeris trotslikult ja ründas nagu šaakal, pakkudes erinevaid inkvisitsiooni meetodeid. Seda parem, et saatus võtab need inimesed meilt ära, justkui paljastaks tõe," teatas Tutberidze.

Pekingi olümpial puhkes Tutberidze ümber pahameeletorm, kui ta võttis Valijeva ebaõnnestunud vabakava järel vastu halastamatute küsimustega. „Miks sa kõik nii käest andsid? Miks sa täiesti lõpetasid võitluse? No selgita, kusagil pärast Axelit andsid sa täiesti käest," ründas treener jäält tulevat pisarais õpilast.

Selle järel avaldas oma nördimust ka rahvusvahelise olümpiakomitee president Thomas Bach. "Kui ma nägin, kuidas Valijeva saatjaskond teda vastu võttis, koheldes teda ääretult jahedalt, oli see kõhedust tekitav vaatepilt," sõnas Bach.

Jaga
Kommentaarid