Murdmaasuusatamise siseringi kuuluvad inimesed väitsid Soome ajalehes Iltalehti, et sakslased kasutasid illegaalset suusavaha C8-t ning tõenäoliselt tänu sellele võitsid nad naiste sprinditeates kulla ja naiste 4x5 km teatesõidus hõbemedali.

"Ilmselt kasutati keelatud fluoriidi C8, vähemalt laupäeval 4x5 km teatesõidus. Võimalik, et ka kolmapäeval võistkondlikus sprindis. Teave pärineb erinevatest allikatest, kuid me ei saa esitada ühtegi veenvat tõendit," kirjutas Iltalehti.

Saksamaa suusaliidu (DSV) reaktsioon oli ühene: tegemist on alusetute süüdistustega.

"Me tavaliselt ei kommenteeri anonüümseid väiteid, eriti kui need on nii ennekuulmatud," sõnas suusaliidu juhatuse liige Stefan Schwarzbach ajalehele Bild.

Ta lisas: "Aga selgesõnaliselt öeldes: Saksa suusaliit peab kinni kõigist spetsifikatsioonidest ja reeglitest."

Saksamaa murdmaasuusatamise juht Andreas Schlütter võttis teema kohta sõna Norra ajalehes Dagbladet: "C8 fluoriidi me kindlasti ei kasuta, sest meil pole seda enam kaasas. See on vale, mida nad kirjutavad."

Süüdistuste põhjuseks peab ta kadedust. "Soomlased on teatesõidus kaotatud medali pärast pettunud," vihjas Schlütter Soome naiskonna neljandale kohale.

Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) murdmaavõistluste direktor Pierre Mignerey peab soomlaste väiteid samuti jaburaks. "Mul pole põhjust seda uskuda. Võib-olla märkasid inimesed, et Saksamaa koondise suusad libisesid paremini ja hakkasid spekuleerima. Aga ma arvan, et sellel pole mõtet, sest siin [Pekingis] pole sellist lund olnud, kus nendest toodetest kasu oleks."

Mignerey rõhutas, et nimetatud fluoriidivaha annab eeliseid märjal värskel lumel ja soojemate temperatuuride korral, kuid Hiinas oli külm ja kuiv ning radadel peamiselt kunstlumi.