Kõik naisi autasustab president Valgetähe II klassi teenetemärgiga.

Tokyos ka invididuaalse pronksmedali võitnud Lehis tunnistas Delfile, et uudis ordenist tuli talle ootamatult. Kuigi Eesti presidentidel on ikka olnud tavaks olümpiamedaliste teenetemärgiga pärjata, ei olnud ta kunagi mõelnud, et ka ise ühel päeval nii suure tunnustuse osaliseks saab.

"Ma ei olnud üldse selle peale mõelnud. Kuna meil hooaeg käib, polnud selleks ka aega. Olen keskendunud võistlustele. Kui teada sain, olin väga üllatunud," rääkis Lehis.

Lehis kuulis ordenist esimesena treener Nikolai Novosjolovi käest, kes talle koos ERR-i kaameraga koduukse peale tulid. Novosjolovil endal on 2011. aastast Valgetähe III klassi teenetemärk.

Epeevehklemise MK-sari naistele jätkub sel nädalavahetusel Venemaal Sotšis. Lehis otsustas aga hooaega jätkata Budapestis 5.–6. märtsil.

"Minul on järgmine võistlus Budapestis," ütles Lehis, täpsustades, et tervisega on tal kõik korras. "Otsustasime lihtsalt, et selle aasta tiitlivõistlustele mõeldes on mõistlik Venemaa võistlus vahele jätta."

Erika Kirpult õnnestus Delfil saada ordeni-uudisele peaaegu esmane reaktsioon: "Olen ülikoolis ja mul käib hetkel projekti ettekanne. Sain just teada ja olen ülimalt õnnelik ja uhke! Ausalt öeldes ei suuda siiani uskuda. Tore, et meie teeneid nii kõrgel tasemel hinnatakse. Tore on teenida oma riiki, tehes seda, mida armastad!"