Bolšunov tegi otsustava äramineku viimasel poolel kilomeetril ning võitis Pekingist juba kolmanda olümpiakulla. Kaksikvõidu tagas Venemaale Ivan Jakimuškin (+5,5 sekundit), pronksi sai norralane Simen Hegstad Krüger (+7,0).

Medalid jaganud kolmik sõitis teistel eest paar kilomeetrit enne lõppu. Enne seda oli juhtgrupis olnud viis meest, kellest jäid esimestena maha venelane Artjom Maltsev ja norralane Sjur Röthe.

Viimasele ringile (7,1 km) läks veel koos kümneliikmeline juhtgrupp, kus olid ka prantslased Clement Parisse ja Maurice Manificat, venelane Deniss Spitsov, ameeriklane Scott Patterson ja rootslane Wiliam Poromaa.

Ainsa eestlasena stardis olnud Alvar Johannes Alev jäi peagrupist maha teise ringi alguses - 7-8 km peal - ja sai lõpuks 36. koha (+4.55,7). Eesti murdmaasuusatajate parimaks jäi seega individuaaldistantsidel Alevi 33. koht suusavahetusega sõidust.

Norra suurlootus Johannes Hösflot Kläbo katkestas kõhuhäda tõttu sõidu juba enne 20ndat kilomeetrit.

Tänast maratoni lühendati tuulekülma tõttu. Võistluspaigas oli -15 kraadi, kuid puhus väga tugev tuul ja tuulekülm oli umbes -26.