Hollandi klubil on võimalus laenuperioodi lõppedes omandada eestlase mängijaõigused, teatab Flora oma koduleheküljel. Utrechti U21 võistkond ehk Jong FC Utrecht mängib täiskasvanute jalgpalli Hollandi esiliigas – 20 võistkonna seas hoiavad Utrechti noored 17. kohta.

FC Flora kasvandik on saanud Flora esindusvõistkonna eest kirja 20 mängu, millest 13 on olnud Premium liigas ja neli korda on käinud väljakul ka eurosarjas. Selle ajaga on ta võitnud Floraga Eesti meistritiitli ning Eesti Superkarika. Lisaks on Sheinil õnnestunud olla püsiv lüli Eesti noortekoondistes – ta on erinevate noortekoondiste eest saanud kirja 27 kohtumist.

“Minna välisklubisse mängima on olnud minu suur eesmärk. Mul on tekkinud võimalus ennast näidata ja tõestada tõelises jalgpalliriigis nagu seda on Holland. See on väga suur samm minu karjääris suure jalgpalli poole. Sinna klubisse saamine on küll esimene suur samm, aga kogu töö on alles ees,” ütles Shein ülemineku kohta.

Shein viibis hooaja lõpus Hollandis klubi juures testimas ning klubi poolne tagasiside oli hea. “Tookord ma ei mõelnud üle, kuna olin enda võimetes kindel, et suudan ka Hollandi liigas konkurentsi pakkuda ja positiivne testiperiood oligi selle tõestus,” ütles Rocco.

“Florast ma võtan Hollandisse kaasa tööeetika ja noormängijana pideva tõestusvalmiduse, milleks pidin pidevalt Floras valmis olema. Flora on minu jaoks suur hüppelaud karjääris edasi,” sõnas nooruk.

Koduklubist väljumine on kindlasti ka väljumine mugavustsoonist ja enda leidmine uues väljakutses, mis võib tekitada lisapingeid. “Ma olen pingega harjunud, sest see on minu jaoks edasiviiv jõud – mulle meeldivad väljakutsed,” ütles mängija lõpetuseks.

FC Flora spordidirektor Norbert Hurt: "Eelmise aasta lõpus käis Rocco Robert Shein FC Utrecht U21 juures testimas ja jättis seal hea mulje. Testimisel kunagi ei tea, mida need kaasa antud head sõnad tähendavad, kuid tänaseks on selge, et info pidas paika. Meile teeb head meelt, et Roccol on võimalus liikuda FC Utrecht U21 juurde, kes mängib Hollandi esiliigas täiskasvanute jalgpalli. Rocco on näidanud ennast treeningutel heast küljest ja on valmis selleks sammuks.”