Mercedese tiim teatas septembris, et Bottas lahkub Mercedesest ning liitub Alfa Romeoga. Bottas sõlmis uue kodutiimiga mitmeaastase lepingu.

Mullu sügisel "Beyond The Grid" podcastis külas käinud Bottas tunnistas, et ei soovinud ka ise Mercedeses jätkata, sest Saksamaa tiim oli valmis pakkuma talle vaid üheaastast lepingut. Bottase sõnul oli tegu tema ja pealiku Toto Wolffi ühise otsusega.

"Toto teadis, et ühel hetkel peame otsuse tegema. Minu jaoks oli asi selge. Olin otsustanud, et kui ma ei saa vähemalt kaheaastast lepingut, siis otsin midagi uut," meenutas Bottas. "Siis oli juba lihtne küsimus, et kas Mercedes on valmis seda tegema. Toto ütles, et ei ole."

"Pärast seda oli asi lihtne," jätkas Bottas, kelle sõnul oli ka selge, et just George Russellist saab tema asendaja. "Ta oli tiimiga juba pikalt seotud olnud. Ta kuulub uude põlvkonda ning nii areneb sport edasi."

Aastatel 2017-2021 Mercedest esindanud Bottas teenis "hõbenooltega" kümme etapivõitu ning 58 poodiumikohta. Pikaaegse tiimikaaslasele Sir Lewis Hamiltonile jäi ta tiitliheitluses alati alla. Küll aga aitas ta Mercedesel võita igal hooajal meeskondliku tiitli.