Sildaru võistlus nurjus juba esimese katse teisel reilil, kui ta jäi suuskadega käsipuule kinni ja tasakaalu kaotas. Põrutada saanud Sildaru otsustas seejärel pargisõidu pooleli jätta.

"Kellyt vaadatakse meditsiinipunktis praegu üle, aga midagi hullu pole. Ta lendas lihtsalt kõvasti vastu maad ja sai põrutada," ütles Sildaru treener Mihkel Ustav vahetult pärast võistluse lõppu.

Pargisõitu vaatas kohapeal ka Sildaru mänedžer Michael Spencer. "Reilil oli mingi koht, kuhu tema suusad kinni jäid. Võimalik, et ükski teine sportlane polnud seda reili kasutanud ja päike küttis selle koha kuumaks. Kelly ei lõhkunud midagi ära, tema keha oli lihtsalt valus. Kelly ütles, et tal polnud mõtet jätkata. Pealegi on olümpiamängud nii lähedal," rääkis Spencer.

Pargisõidu võitis prantslanna Tess Ledeux, kes oli parim ka reedel peetud Big Airi hüpetel. Teiseks tuli šveitslanna Mathilde Gremaud ja kolmanda koha sai Kanada sportlane Megan Oldham.

Enne võistlust:

Rennisõidule läks Sildaru vastu üsna rahuliku südamega, sest treeningutel sai kava suures osas paika. Pargisõidu eel on lahtiseid otsi seevastu omajagu. Treeningutel sai 19-aastane eestlanna rajaga tutvuda loodetust vähem ning kuigi hüpped on suured, ei pruugi mitmetel naistel tavapäraste trikkide sooritamiseks piisavalt hoogu olla.

Hüpetel pole Sildaru saanud eriti trikke teha. Kolmest treeningupäevast esimene kulus pargisõidu rajaga kohanemiseks. Teisel jäi korduste arv väikeseks, sest sportlasi viidi pärast laskumisi tagasi mäkke tavapäraste mootorsaanide asemel oluliselt aeglasemate tooltõstukitega.

„Täna (reedel – A.K) mõtlesin, et meil on tund aega treenida ja et saan oma run’i lõpuks kokku panna, aga sain ainult neli ringi teha. Seega on aja tõttu jäänud asjad natuke tegemata,” selgitas Sildaru. Kava tuleb kokku panna võistluseelsel soojendusel, mis kestab tund aega.

Päris unarusse hüpped siiski ei jäänud. Kolmest hüppest esimesel harjutas ta ühekordset cork’i. „Võib-olla cork oligi kõige ilusam, ma pole seda pikalt teinud. Ülejäänud trikid peaksid natuke lihtsamad olema,” rääkis ta.

Kui palju lihtsamad, sõltub tingimustest. Kui hoogu leidub, ei tohiks Sildarul ega ka konkurentidel probleeme tekkida. Hoo puudumisel võib Sildaru treeneri Mihkel Ustavi sõnul vaatepilt meenutada 2021. aasta X-mängude pargisõitu. Sildaru seal vigastuse tõttu osaleda ei saanud.

„Tehti 360 ja 540 kraadiseid hüppeid, sest lihtsalt polnud hoogu. Ilm on paratamatu, seda ei saa muuta. Vastavalt sellele sätime kava,” rääkis Ustav. Ennustus lubab laupäevaks Aspenisse päikest, aga kogu reede päeva jooksul alla sadanud lumi libisemisele kasuks ei tule.

Enne kolme hüpet on pargisõidu rajal ka kolm reili. Suure tõenäosusega jõuavad kõik võistlejad teha neli katset ja Sildaru soovib mitmekesisuse nimel – see on kohtunikele meeltmööda – teha reilidel kaks erinevat kava.

Pargisõidu osalejad: Mathilde Gremaud (Šveits), Sarah Höfflin (Šveits), Johanne Killi (Norra), Tess Ledeux (Prantsusmaa), Megan Oldham (Kanada), Kelly Sildaru (Eesti), Giulia Tanno (Šveits), Maggie Voisin (USA).

Paremusjärjestus selgitatakse nn jam-formaadis. Sportlased saavad 35 minuti jooksul sooritada nii palju katseid kui jõuavad. Kohtunikud panevad sportlased üldmulje põhjal pingeritta, punkte ei jagata.