Hamilton tõmbus avalikkuse eest tagasi pärast eelmise hooaja viimast etappi Abu Dhabis, kus ta andis liidrikoha käest viimasel ringil ja see tähendas, et uueks maailmameistriks tõusis Max Verstappen.

Seejärel algasid kohe spekulatsioonid, et Hamilton võib karjääri sootuks lõpetada. Mercedese meeskonna mänedžer Toto Wolff ei saanud samuti kinnitada, et britt kindlasti jätkab, sest Hamilton olevat Wolffi sõnul väga nördinud, kuidas võistlusdirektor viimase etapl lõpus Verstappeni kasuks otsuseid langetas.

Esmaspäeval teatas ka Sky Sportsi reporter Craig Slater, et Hamiltoni jätkamine pole kaugeltki kindel.

Slateri sõnul ootab 37-aastane britt endiselt rahvusvahelise autoliidu FIA selgitust Abu Dhabi lõpuringide sündmustele.

"Ma saan aru, et Mercedes ootab konkreetseid uurimise tulemusi. Mida kauem uurimine aega võtab, seda hullem on Lewis Hamiltoni olukord – ja see info pärineb otse usaldusväärsest allikast," ütles F1 tegemistega hästi kursis olev Slater.

Briti ajaleht The Times kirjutas aga teisipäeval, et Mercedese meeskond on nüüd kindel oma esinumbri jätkamises. Timesi andmetel treenib Hamilton hetkel oma suvilas Colorados.

Tõenäoliselt jätkab Hamilton uuel hooajal jahti kaheksandale MM-tiitlile, mis tõstaks ta kõigi aegade edukaimaks F1 piloodiks.

Ühtlasi arvatakse, et vastuolulisi otsuseid teinud võistlusdirektor Michael Masi oma ametis jätkata ei saa.

Hiljuti FIA presidendi kohale asunud Mohammed Ben Sulauyem imestas eelmisel nädalal, miks Hamiltoni jätkamises üldse kaheldakse.

"Ma esitan teile küsimuse: kas Lewis on teatanud, et ta loobub? Ei. Ta ei lase kuulujuttudel enda eest rääkida," sõnas Ben Sulayem Sky Sportsile..

F1 uus hooaeg algab 20. märtsil Bahreinis.