Hiljuti andis bin Sulayem intervjuu portaalile DirtFish, milles leidis, et praegused sõitjad ei lähe rahvale piisavalt korda.

"Staarid. Vaja on staare," vastas ta küsimusele, kuidas autorallit rahvale kutsuvamaks muuta.

"Ainult võitjatest ei piisa. On olnud sõitjaid, kes on võitnud palju kordi, aga vaja on ka rääkijat. Kedagi, kes tõmbab inimesi enda ligi. Vaja on sõitjat, kes suudaks kaamera ees hästi kohaneda. Peame aru saama, et sõitjatel on lisaks katsete ja rallide võitmisele kohustus ka inimesi enda poole võita," lisas ta.

Intervjuust jäi selgusetuks, kas bin Sulayem pidas otseselt silmas üheksakordset maailmameistrit Sebastien Loebi ja kaheksakordset tšempionit Sebastien Ogier'd või rääkis üldisemalt. Prantslaste valitsemisajal on lisaks neile suutnud maailmameistritiitli võita vaid üks sõitja - Ott Tänak 2019. aastal.

Paar nädalat tagasi kritiseeris bin Sulayem ka autoralli MM-i tootjate nappust. Praegu on WRC ainsad täiskohaga tehasemeeskonnad Toyota ja Hyundai, M-Sport on Fordiga seotud üksnes osaliselt.

"Peame WRC-d põhjalikumalt vaatama. Olen mees, kes on rallitaustaga. Sellises tähtsas meistrivõistluste sarjas kahest ja poolest tootjast ei piisa," sõnas 60-aastane bin Sulayem, kes on 14 korda tulnud Lähis-Ida autoralli meistriks.

"Me ei saa istuda ja lihtsalt oodata, et inimesed tulevad ise meie juurde. Ma tunnen, et peame minema tootjate ustele koputama ja hoolitsema selle eest, et meie spordiala neile meeldiks," lisas värske FIA president.