Kõigepealt räägime külalisest endast. Endine spordimees, suusahüpete ja kahevõistluse taustaga. Eesti juunioride koondisega käinud mitmetel tiitlivõistlustel. Juba 11-aastaselt läks Priidik Vesi üksinda aastaks ajaks Soome suusaspordiga süvendatult tegelema ja tänaseks päevaks on ta väga tugevalt Soomega kokku kasvanud. Tõeline Soome-poika, nagu ta ise ütleb. Vastutab juba aastaid erinevates mäekeskustes freestyle parkide kaasajastamise ja toimimise eest. Päris tihti on nendes paikades käinud harjutamas ka Kelly Sildaru ja Henry Sildaru, rääkimata Soome tippudest. Teadmisi on kogunenud palju.

Eesti suurimal olümpialootusel, silmas pidades Pekingit, Kelly Sildarul on olümpiapilet olemas kolmel distsipliinil – pargisõidus (slopestyle), rennisõidus (halfpipe) ja Big air hüpetes. Arutleme võimaluste ja konkurentsitiheduse üle. Kas üldse eksisteerib võimalus, et Kelly taseme juures võib ta mingil arusaamatul kombel jääda medalita? Jätame kukkumise jutud sealjuures kõrvale.

Kui subjektiivne võib olla kohtunike hindamine ja kas me võime näha hiinlaste jõulist tõusu medaliheitlustesse?

Räägime ka Henry Sildarust ja tema tulevikuväljavaadetest. Kas meil on veel sirgumas lootustandvaid tulevikutegijaid ning kui vilgas töö käib Eestis noortega freestyle suusatamises ja lumelauaspordis.

Vestlust veab Ivar Jurtšenko. Head kuulamist!

1x
00:00