"See, et Kontaveitist ei saanud aasta naissportlast, on väga mannetu lugu. Inimene lõhub rekordeid aasta läbi, iga nädal. Kogu maailm istub televiisorite ees ja elab kaasa, aga "võidab" vehkleja. Pisike provints ei tunne oma maailma kangelasi," kirjutas Rahumägi.

Talle sekundeeris jäähokimängija ja aasta meessportlase hääletusel kuuenda koha saanud Robert Rooba, kes kirjutas Rahumäe postitusele kommentaariks: "100% nõus sinuga Jaanus! Nii nagu ei osata Aneti edu perspektiivi panna, ei osata ka läbiaastate parimate meeskonnasportlaste läbilööki sellel "konkursil" hinnata..."

Roobale omakorda vastates pildus Rahumägi kriitikanooli EOK presidendi Urmas Sõõrumaa pihta: "Kui EOK president on mees, kes külvab erinevate naistega maa ühtlase kihina lapsi täis, käib võlupendlaga mööda riiki, käsib avalikult noortel meestel igal hommikul pihku lüüa ja enamik spordijuhte on valmis raha saamise nimel pükse alla laskma, pole vist paremat oodata."

Kontaveit jäi rahva, ajakirjanike ja alaliitude häälte tulemusena vaid ühe punktiga alla Katrina Lehisele. Aasta meessportlaseks valiti tõkkejooksja Rasmus Mägi.

Oma panuse sellesse, et Kontaveit Lehisele alla jääks, andis tegelikult ka Rahumäe enda alaliit. Karate föderatsioon hääletas nimelt parimaks naissportlaseks Lehise, jättes Kontaveiti oma sedelil alles neljandaks, temast ettepoole mahtusid maadleja Epp Mäe ja ujuja Eneli Jefimova.