Eesti Spordiajakirjanike Seltsi (ESAS) hääletusel osales 43 seltsi liiget. Aasta treeneri kategoorias andsid nad punkte kokku üheksale treenerile või treenerite duole. Iga hääletaja reastas enda sedelil esikolmiku, kes pälvisid vastavalt kolm, kaks ja ühe punkti.

Enim esikohti – 27 – ja kindla võidu võttis Eesti epeenaiskonna olümpiakullani aidanud Kaido Kaaberma, kes edestas kokkuvõttes 40 punktiga olümpial epeevehklemise individuaalvõistlusel pronksi võitnud Katrina Lehise treenerit Nikolai Novosjolovit. Neli spordiajakirjanikku asetas Novosjolovi esikohale.

Kahe vehklemistreeneri järel jõudis spordiajakirjanike valikus kolmandaks noore ujumistalendi Eneli Jefimova juhendaja Henry Hein, kes teenis ka neli esikohta. Heinale järgnes FC Flora peatreener Jürgen Henn, kes asetati esikohale kolmel korral ning Anett Kontaveidi uus juhendaja Dmitri Tursunov, kes pälvis ka neli esikohta. Heina ja Tursunovit lahutas vaid kolm punkti.

Esimesena jäi esiviisikust välja rannavõrkpallitreener Rivo Vesik, kelle hoolealused, venelased Vjatšeslav Krasilnikov ja Oleg Stojanovski võitsid Tokyo olümpial hõbemedali. Vesikule järgnesid Rasmus Mägi treeneritest vanemad Anne ja Taivo Mägi, kes said ka ühe esikoha.

ESAS-i 2021. aasta treeneri hääletuse tulemused:
1. Kaido Kaaberma 94 punkti (27 esikohta)
2. Nikolai Novosjolov 54 (4 esikohta)
3. Henry Hein 27 (4 esikohta)
---
4. Jürgen Henn 25 (3 esikohta)
5. Dmitri Tursunov 24 (4 esikohta)
6. Rivo Vesik 14
7. Anne ja Taivo Mägi 13 (1 esikoht)
8. Ahto Raska ja Maksim Molonov 5
9. Jukka Toijala 2

Vaata, kuidas ESAS-i liikmed oma hääletussedelid täitsid: