Miks hakkasid suusatama Eesti lipu all?

Ma otsustasin esindada Eestit minu pere suusaajaloo tõttu Eestis. Minu vanaisa ja tema vend suusatasid (Kaitlyni vanaonu Karl Vesterstein oli kümnekordne Eesti meister mäesuusatamises ja vanaisa Paul Vesterstein tegeles samuti edukalt suusatamisega Ameerikas ülikooliõpingute ajal. – toim.).

Lisaks ma soovin esindada riiki, mis on nii kirglik talispordialade suhtes ning hoolib sellest, et sportlased seda esindaks. Ma olen Eesti kodanik ja siin elab veel mu pereliikmeid.

Kui hästi sa tunned Eestit?

Ma külastasin Eestit 2017. aastal, kui reisisin kolm nädalat mööda Eestit. Käisin vanaisa kodulinnas Otepääl, sealset treeningkeskust ja oma pereliikmeid vaatamas. Lisaks külastasin Pärnut, Saaremaad ja Tallinna. Käisin linnatuuridel ja sain rohkem teada Eesti ajaloost.

Mitu korda oled Eestis käinud?

Kuigi ma olen Eestis vaid korra käinud, siis loodan varsti tagasi tulla. Ma väga nautisin Eesti ajaloo ja kultuuriga tutvumist ning kaunist loodust.

Kas sa oskad eesti keelt ja saad seda praktiseerida kuskil?

Kahjuks ma ei räägi eesti keelt. Seda on keeruline õppida ning minu lähimas pereringis räägib eesti keelt ainult mu vanaema. Siin USAs ülikooliõpingute ajal ei oleks mul võimalik eesti keeles rääkimist kellegagi harjutada.

Millal alustasid spordiga tegelemist ja kas suusatamine on olnud su lemmik algusest peale?

Mu vanemad panid mu suuskadele umbes 3-aastaselt. Ma armusin nendesse ja hakkasin kohalikel võistlustel osalema 5-aastaselt. Ma olin väga aktiivne laps. Noorena mängisin jalgpalli, ratsutasin, tegelesin veesuusatamise ja murdmaasuusatamisega, mängisin golfi ja tennist. Ma tegin kõike, millega kaasnes liikumine. Minu mõlemad vanemad on väga aktiivsed, seega on liikumine meil veres. Mäesuusatamine osutus mu lemmikuks, seega ma hakkasin sellel alal võistlemisele keskenduma umbes 10-aastaselt ja teised spordialad jäid oma lõbuks.

Mis on su senised parimad tulemused mäesuusatamises?

Minu parim tulemus on Utah ülikooli võistlustel 2. koht slaalomis ja 10. koht suurslaalomis. Eelmisel aastal sain tudengite riiklikutel meistrivõistlustel slaalomsuusatamises 10. koha.

Millised eesmärgid oled seadnud selleks hooajaks?

Sel hooajal loodan jõuda ülikoolide võistlustel järjepidevalt slaalomis kolme parema ning suurslaalomis kümne parema sekka. Lisaks loodan NorAm Cupil jõuda slaalomis 10 parema ja suurslaalomis 25 parema hulka.

Kaitlyn Vesterstein võistlussõit

Mis on su suurim eesmärk? Kas olümpiamängude medal?

Minu peamine eesmärk suusatamises on pidevalt edasi areneda ja saavutada oma potentsiaal. Seni, kuni mul on kirge ja saavutusvajadust olla parem, soovin jätkata. Ma ei lase tulemustel määrata, kui kaua ma suusatamisega tegelen. Kui on kirg ja pühendumus, siis tulevad kunagi ka tulemused.

Millisel mäesuusaalal oled kõige tugevam?

Ma olen kõige tugevam slaalomsuusatamises. Ma kasvasin üles võisteldes väga väikesel mäel, kus suurslaalomi harjutamine ei olnud eriti võimalik, kuid ma arenen ka sellel alal.

Millised ootused on sul alanud hooajaks?

Tänavune hooaeg algas minu jaoks novembri keskel. Vähese lume tõttu on treenimine olnud keeruline, nii et esimesed paar võistlust olid rasked. Detsembri lõpus ja jaanuaris tahan palju treenida, et järgmistel kuudel häid tulemusi näidata. Ma tahan trennidest ja võistlustest viimast võtta ja nautida, sest koroonaviirusega on palju ebakindlust ning tehtud plaanid võivad muutuda. Samuti soovin paremini aru saada, kus ma olen rahvusvahelisel tasemel, sest ma pole paar aastat võistelnud väljaspool Põhja-Ameerikat.