42-aastane soomlane on viimastel kuudel pea igas intervjuus rõhutanud, et tal on hea meel F1 karjäär selja taha jätta ning lõpetamisest tal kahju pole. Kuigi Räikkönen teavitas maailma karjääri lõpetamisest 1. septembril, oli ta otsuse ära teinud juba hooaja eel.

"Reisimist tuli minu jaoks liiga palju. Olen liiga tihti kodust eemal olnud," selgitas Räikkönen. "Minu koht on kodus, lisaks vihkan graafikuid. Olen elanud kindla ajagraafiku järgi kogu elu, ootan, et saaksin päevale vastu minna kindlate plaanideta."

Kahe lapse isa Räikkönen ei mõista, miks ta peaks sportlaskarjääri järgset elu kartma. "Paljud on mulle rääkinud, et pärast kuut kuud kodus tundub nagu hakkaks lagi pähe kukkuma. Kui teised tunnevad end niimoodi, siis võib-olla peaksid nad teise kodu või pere otsima. Mina armastan kodus olemist ja perega rohkem aja veetmist," lisas vanameister.

Soomlase kaasmaalane, kahekordne maailmameister Mika Häkkinen on karjääri lõpetamise järel tunnistanud, et tema jaoks oli kõige raskem elada keskpärase inimesena tavalist elu. "Miks ei või inimene olla keskpärane? Ma ei ole seda tüüpi inimene, kes alati otsib väljakutset või peab igas asjas parim olema. Võib-olla nooremana olin, aga see pole enam minu teema," arutles Räikkönen.