Esimeste mängijatena jõudsid Austraaliasse horvaat Borna Coric (ATP 73.) ja kanadalane Denis Shapovalov (ATP 14.). Esmaspäeval peaksid nendega liituma Matteo Berrettini (ATP 7.), Casper Ruud (ATP 8.) ja Simona Halep (WTA 20.), vahendab news.com.au.

Mängijatele korraldatavad tšarterlennud väljuvad Dubaist, Abu Dhabist, Los Angelesest, Santiagost, Tokyost ja Singapurist. Esimene reis toimub juba 28. detsembril.

Mängijad peavad Austraaliasse sõites andma ühe koroonaproovi 72 tundi enne väljalendu ja teise kohale jõudes ning jääma kuni tulemuste teadasaamiseni eneseisolatsiooni.

Kui seni on avalikkus teadnud, et Australian Openile pääsevad mängima vaid vaktsineeritud mängijad, siis kolmapäeval teatas Austraalia tenniseliidu juhatuse esimees Craig Tiley, et turniiril osaleb ka väike protsent mängijaid, kellele tehakse meditsiiniline erand ehk kellel vaktsiin on vastunäidustatud.

Kõige rohkem huvitab tennisesõpru maailma esireketi Novak Djokovici saatus. Serblane on end küll Australian Openile kirja pannud, kuid keeldub avaldamast, kas ta on vaktsineeritud või mitte.

"Kui Novak Australian Openile kohale ilmub, on ta kas vaktsineeritud või saanud meditsiinilise erandi. Nagu kõigil meil, on ka temal õigus oma meditsiiniline seisund privaatsena hoida. Me ei sunni ega palu tal seda avaldada," rääkis Tiley.

Australian Open algab 17. jaanuaril. Anett Kontaveit on end enne slämmiturniiri üles andnud 10. jaanuaril algavale Sydney WTA turniirile. Kaia Kanepi on kirjas 4. jaanuaril Melbourne'is algaval turniiril.