Tegemist on viienda korraga, kui rallilegend Loeb tuleb pärast täiskohaga sõitja karjääri lõpetamist (2012. aastal) Monte Carlo etapil starti. 2013. ja 2015. aastal esindas ta Citroëni, 2019. ja 2020. aastal Hyundaid.

Sedapuhku on prantslase istumise all aga uus hübriidmootoriga Ford Puma Rally1 auto. "Alati on meeldiv avastada uut tehnoloogiat," rääkis M-Spordiga liitunud Loeb WRC sarja kodulehe vahendusel. "See on üsna sarnane 2017. aastal kasutusele võetud autodega, kuid nüüd on lihtsalt hübriidsüsteem juures."

"Usun, et olen jätkuvalt konkurentsivõimeline," jätkas 47-aastane Loeb, kes viimati WRC-s võisteldes jõudis poodiumile. Nimelt sai vanameister mullusel Türgi etapil kolmanda koha. "Tõsi, Monte Carlo ralli pole ehk kõige lihtsam, kus uue tiimiga koostööd alustada. Mul on sellest rallist aga head mälestused ning seal on alati imeline atmosfäär."

Citröeniga 2004. aastal esmakordselt maailmameistriks tulnud Loeb oli toona lähedal M-Spordiga liitumisele, kuid otsustas jääda ikkagi Prantsusmaa tiimi, kus ta võitis lõpuks veel kaheksa MM-tiitlit. "Karjääri algusest saadik olen võistelnud Fordi vastu. Tean Malcolm Wilsonit (M-Spordi mänedžer - K.R.), kui inimest, kes on tiimiga alati väga lähedalt seotud ning kes on ralli vastu väga kirglik. Meil on alati hea suhe olnud," sõnas Loeb.

Mitmel etapil Loeb tuleval hooajal kaasa teeb, pole veel selgunud.

Monte Carlo MM-etapp peetakse 2022. aasta 20. - 23. jaanuarini.