Bolšunov kaotas Saksamaal vabatehnikasprindi eelsõidus kiireimat aega näidanud norralasele Haavard Solaas Taugbölile 4,08 sekundiga ning jäi esimesena 30 parema hulgast välja. Venelane on varem MK-punktidelt välja jäänud vaid korra, kui ebaõnnestus mullu Faluni sprindis.

Bolšunovi kehv vorm on tekitanud Venemaal rohkelt küsimusi. Ajakirjanik Andrei Šitkhin kirjutas Championati veebisaidil avaldatud kolumnis, et "Venemaa staarsuusataja kaotas isegi suusatajale, keda Sloveenias ei tunta."

Šitkhin pidas silmas eelsõidus 24. koha saanud 22-aastast sloveenlast Vili Crv`d.

Venemaa koondise treener Juri Borodavko oli samuti üllatunud ja pettunud, et Bolšunov nii aeglane oli.

"Ma pole kindel, miks tal täna nii halvasti läks. Ta tundis end soojenduse ajal hästi. Võib-olla mägedest allatulek lihtsalt ei toiminud. Kohanemiseks polnud palju aega," ütles Borodavko MatchTV-le. Venelased saabusid Dresdenisse Ramsau mägedest.

Venemaa üks tuntumaid ajakirjanikke ja telenägusid Dmitri Gubernjev võttis Bolšunovi suhtes veel karmima noodi. Ta oli eriti nördinud, et venelane põgenes ebaõnnestumise järel ajakirjanike eest.

"Tavaliselt tunnevad sportlased kohusetunnet kodumaa ja oma fännide ees, kuid Bolšunov jooksis järjekordselt minema. Inimesed on mures ja tahavad vastuseid, aga tema varjab end. Seda ei tohi teha. Bolšunovi ettevalmistus olümpiaks näib kulgevat kehvasti," sõnas Gubernjev.

Meeste sprindietapi võitis Dresdenis norralane Haavard Solaas Taugböl, kellele järgnesid itaallane Federico Pellegrino ja prantslane Lucas Chanavat. Naistest võitis rootslanna Maja Dahlqvist, teine oli tema koondisekaaslane Jonna Sundling ja kolmas sloveenlanna Anamarija Lampic.

Eestlased eelsõitudest edasi ei pääsenud.