"Kolmes vahegrupis oli enne viimast vooru veerandfinalistid teada, aga 2. grupi mängud pakkusid põnevust viimaste minutiteni. Eriline thriller oli esmaspäevaõhtune Hollandi ja Norra vastasseis. Hollandi võimas kaitse hoidis vastast esimesel poolajal surve all, sundis norralannasid väga palju tehnilist praaki tegema ja 14. minutiks juhtis tiitlikaitsja 11:5.

Norra tugevust näitas tõsiasi, kui nende võtmemängijal Stine Bredal Oftedalil polnud just parim päev, siis oli neil pingilt võtta samaväärne mängujuht. 22-aastane Henny Reistad tegi hiilgava mängu ja vedas Norra lõpuks 37:34 võidule. Et Rootsi alistas Rumeenia, siis oligi MM-tiitlit kaitsnud Holland elimineeritud.

Mul on jätkuvalt neli lemmikut, kellele pöialt hoian – Norra, Rootsi, Holland ja Taani. Väga kahju oli, et kolm esimest kuulusid samasse vahegruppi ning üks pidi konkurentsist langema. Nagu alati, jälgin Taanit erilise pilguga, sest Aarhusis mängides oli toona 16-aastane Mette Tranborg mu klubikaaslane.

Ta oli juba siis tegija ning saab koondises ka praegu paremsisemisena korralikult mänguaega. Viimases Taani-Saksamaa mängus sai üks joonemängijatest, Rikke Iversen õlatrauma. Nüüd saab huvitav olema, mida Taani peatreener teeb, sest ta võttis MM-ile kaasa vaid kaks joonemängijat ja eelistas panustada äärtele.

Üldisemalt mängust on mulle silma jäänud, kuidas üha enam viljeletakse kiiret käsipalli. Varem oli see populaarsem Skandinaavias, aga nüüd rõhuvad enamik võistkondi kiirrünnakutele ja pärast väravat kiirele lahtimängule. Samas suunas soovime meiegi koondisega liikuda, seda on peatreener Taavi Tibar meile rõhutanud.

Joonemängijana ma loomulikult imetlen oma nii-öelda kolleegide tegutsemist. Tänapäeval on seal ka, mida imetleda – millised söödud joonele, millised liikumised, millised realiseerimised! Üks mu lemmikuid, norralanna Heidi Løke jättis küll hooaja peagi saabuva perelisa tõttu vahele, aga on hulganisti tasemel joonemängijaid, keda jälgida."

Tiitlikaitsja Hollandi pudenemise järel on võistlustules veel kuus endist maailmameistrit. Hispaania võitis tunamullu hõbeda ja ainsana pole MM-medalit ette näidata Rootsil. Teisipäeva õhtul lähevad veerandfinaalis vastamisi Taani – Brasiilia ja Hispaania – Saksamaa ning kolmapäevastes lahingutes kohtuvad Prantsusmaa – Rootsi ja Venemaa – Norra.

Snaiprite tabelit juhib rootslannast paremäär Nathalie Hagman 62 tabamusega, aga väravavahtide edetabeli tipp on uskumatu. Nimelt troonivad kahel kõrgemal astmel Taani puurilukud Althea Reinhardt ja Sandra Toft, kelle tõrjeprotsendid sel MM-il on vastavalt 56 ja 47.