Pärnu Võrkpalliklubi võtab ette Läti reisi, kus minnakse laupäeval kell 18.00 vastamisi SK Jekabpilsi Lušiga ning pühapäeval kell 18.00 Daugavpilsi Ülikooli/Ezerzemega.

Pärnu hoiab tabelis 6 punktiga kuuendat positsiooni, viimati teeniti Gargzdai Amber-Arlanga vastu 3:1 võit. Jekabpils on 7 punktiga Pärnust koht eespool, Daugavpils asub tabelis 6 punktiga Pärnu seljataga.

Nädala keskses kohtumises lähevad aga pühapäeval kell 17.00 Sõle spordikeskuses vastamisi kolmandat kohta hoidev Tallinna Selver ning liidermeeskond Tartu Bigbank.

Tartu käis viimati Balti liigas väljakul 27. novembril, mil alistati 3:0 Gargzdai, Selver sai viimases liigamängus samuti 3:0 jagu Leedu esiklubist. Lisaks on mõlemad meeskonnad vahepeal pidanud karikavõistluste mänge, kus Selver sai poolfinaali avamängus eile 3:2 jagu TalTechist ning Tartu alistas teises poolfinaalis novembri lõpus 3:1 Pärnu. Tartu ja Pärnu poolfinaali kordusmäng peetakse täna õhtul.

Tartu meeskonna peatreener Alar Rikberg ütleb, et detsember on nende jaoks tähtsate mängude kuu. “Vahepealse aja oleme tublisti trenni teinud ja oma kitsaskohtadega tegelenud, aga üldiselt on kõik kontrolli all. Detsembris on meil loodetavasti kolm tähtsat mängu – täna on vaja võita karikamäng Pärnu vastu, pühapäevane kohtumine Selveriga võib juba otsustada teatud seise Credit24 Meistriliigas ja loodetavasti saame 22. detsembril samuti platsile tulla, selleks ajaks ajastame tippvormi,” viitab Rikberg võimalikule karikafinaalile.

“Selver oli eile TalTechi vastu hea, aga ka ebastabiilne. Vahepeal oli blokk hea, läbi mängu oli nende serv hea, aga oli ka ebakõlasid. Selveril on karikas korralik eelis, ei saa välistada, et meie ja Selveri pühapäevane mäng on karikafinaali peaproov.”

Selveri peatreener Andres Toobal tõdeb, et vigastustemure tõttu on tal omajagu nuputamist, millises koosseisus mängida. “Hetkel läheb suurem fookus järgmisel kolmapäeval toimuva karikamängu peale, pühapäevase kohtumise osas on mul ikka kalkuleerimist, keda ja kuidas kasutada. Riske ma Tartu vastu ei võta, katsun leida õige koosseisu, lõhkuma ei hakka kedagi. Aga eks see on hea koht, kus saab favoriidi vastu pingevabalt mängida ja ehk keegi pingilt tulles ka üllatab,” ütles Toobal, lisades, et karika poolfinaalis saadud võit annab kindlasti enesekindlust.

“Selles kohtumises oli meil nii ilusaid kui koledaid momente, mehed mõistsid selle mängu kaalu ja sellega tekkis ka teatud kvaliteedilangus. Rahulolu tekitas see, et pärast halba neljandat geimi suutsime me viiendat hästi alustada, see tekitab head enesekindlust ka järgmisteks mängudeks.”

Lisaks kohtuvad laupäeval kell 17.00 RTU/Robežsardze/Jūrmala ning Daugavpils.