Vettel broneeeris ühe kohaliku kardiraja ning kutsus kokku mõned naispiloodid, puhudes nendega võidusõidu kõrvalt valusatel teemadel mõne sõna juttu.

"Esimest korda Saudi Araabiasse sõitma tulekust on ilmselgelt palju juttu olnud. On esitatud palju küsimusi, mida olen ka endalt küsinud. Seega mõtlesin, mida teha. Palju on tähelepanu pööratud negatiivsetele näidetele seoses puudujääkidega inimõiguste valdkonnas, nii et ma püüdsin mõelda positiivsetele asjadele," kirjutas Vettel sotsiaalmeedias.

"Panin täna teemaviite #raceforwomen alt püsti oma kardiürituse, kus rajal käis seitsme-kaheksaliikmeline tüdrukute ja naiste seltskond. Korraldasin neile toreda ürituse ning üritasin neile anda edasi mõned kogemused nii elus kui ka rajal, et teha ära midagi nende enesekindluse kasvatamiseks."

Saudi Araabias on naised tohtinud autot juhtida alles viimased paar aastat. Vetteli kohale kutsutud naiste seas oli sõidukogemusi seinast seina - oli neid, kes on varem võidusõiduga kokku puutunud kui ka neid, kellel pole lubegi.

"Pean ütlema, et nende lood ja taust ning positiivsus riigis toimuvate muutuste kohta inspireeris mindki. On tõsi, et lääne või Euroopa pilguga vaadates on veel palju asju, mis vajaksid parandamist või millele peaks tähelepanu juhtima. Kuid sama tõsi on ka see, et mõned asjad juba muutuvad ning nende inimeste jaoks on see suur asi," jätkas Vettel.

"Lõpuks on meil väga raske tulla riiki, kus veedame vaid paar päeva, ning püüda olla täiuslikud kohtunikud, täpselt tausta ja inimesi teadmata. Kuid sel moel oli minu jaoks oluline neid naisi tundma õppida. Oli väga meeldejääv ja inspireeriv päev ning suurepärane viis, kuidas nädalavahetus käima lükata. Nagu ma ütlesin, keskendudes positiivsele."