"Eile arutasime treeneritega, et võidud, mida meie ajal oleme saanud, on olnud ilusa korvpalliga – Itaalia, Põhja-Makedoonia, Leedu üle. Täna oli kole mäng," ütles Toijala.

"Nagu varem ütlesin, et tuleb väga füüsiline mäng ja igalt poolt avaldatakse survet, nii ka oli. Kiidan kõiki mängijaid. Meil pole liiga kogenud võistkond, kuid suutsime viimasel kahel-kolmel minutil omad asjad ära tehtud ja võidu kätte," lisas ta.

Eestil oli ka ilusaid hetki - näiteks kolmandal veerandil tabati sisuliselt eksimatult kolmeseid ja mindi kuni kuue punktiga ette. Siis haaras ohjad Saksamaa, aga lõpuminutitel olid eestlased kindlamad.

"Neljandal veerandil muutsid nad oma kaitseplaani. Nad hakkasid kõiki katteid vahetama. Meil läks kohanemisega aega, kuni saime aru, mida peame tegema. Viiel-kuuel rünnakul ei saanud me aru, kuhu peab palli andma ja milliseid skeeme kasutama. Tuli ka väga lihtsaid pallikaotusi. Aga seda enam see näitab võistkonna… sisu – just, Soome sisu, see on õige sõna! – et võitlesime lõpuni ja saime magusa võidu kätte," rääkis Toijala.

Viimasel minutil tõi Eestile eduseisu kapten Siim-Sander Vene, kes suutis indviduaalse meisterlikkuse ära kasutada.

"Viimasel rünnakul pall Vene kätte anda oli kindel plaan. Ta on kogenud mängija ja oli täna heas hoos. Ta on harjunud niisuguseid olukordi lahendama," kiitis Toijala kogenud ääremängijat.

Samuti teenisid peatreenerilt häid sõnu 17-aastane Henri Veessar ja pika mängupausi lõpetanud Kristian Kullamäe.

Esmalt Veesaarest: "Minu jaoks tegi väga suurepärase töö kaitses ja lauavõitluses. Asju, mida temalt nõudsime, ta tegi. Liiga palju ma ei tohi kiita, läheb ülbeks."

Ja Kullamäest: "Kindlasti ta natuke üllatas. Ta oskab mängida, aga pelgasin, et ta teeb mõne pallikaotuse puhtalt mängupraktika puudumise tõttu. Mõtlesime, et kas ta jaksab, minuteid kogunes lõpuks 28. Aga ta jaksas lõpuni ja oli värske."

Eestil pole kaua aega õnnetunde käes mõnuleda, sest pühapäeval võetakse Tallinnas vastu Iisrael, kes alistas esimeses voorus kodus 79:71 Poola.

"Kokkuvõttes jäin rahule," ütles Toijala. "On muidugi palju asju, mida saab teha paremini. Vajame paremat esitust juba pühapäeval, niisuguse mänguga on kaks korda järjest raske võita. Aga usun, et saamegi aru, mis probleemid olid. Negatiivseid mõtteid pole mõtet mõelda. Vaatame videot ja teeme teatud asju paremini. Siis usun, et mäng lähebki paremaks."