"Võitlesime lõpuni. Ei andnud alla, isegi kui tekkisid rasked hetked. Jah, kolmestega saime minema, aga lõpus kannatasime ära. Okeilt mängitud lõpp meie poolt. Saime enam-vähem ära hoitud. Väikeste vigadega, aga ikkagi.

Saksamaad võis favoriidiks pidada. Igal juhul oli see tähtis ja eriti, et väljas võita. See annab noorele satsile palju juurde. Need on need kogemused – kui suudame sellised tasavägised mängulõpud ära võtta, siis see kasvatab neid," rääkis Vene pärast kohtumist.

Vene tõi Eesti kasuks 14 punkti ja just tema korv oli see, mis viis Eesti viimasel minutil ette.

Kaitses lasi Eesti Saksamaal visata vaid 66 punkti. "Oli suuri eksimusi ka, aga kui väljas lasta 66 punkti visata, siis on enam-vähem ikkagi. Liiga palju nuriseda ei saa," lausus Vene.

Enne koondiseakent oli teemaks, et mitmetel põhimängijatel nagu Kristian Kullamäel nappis mängukogemust. Ülemäära minuteid polnud sel hooajal teeninud ka Vene, kes naasis Prantsusmaalt Limoges'ist.

"Mängukoormust pole paljudel olnud, aga selle võrra oleme näljasemad. Kõik oleme ju trenni teinud. Aga eks see üldine teadmatus võib-olla on. Mitte otseselt kõhklus, aga teadmatus küll, kuidas see minema hakkab. Aga vastased on samasuguses seisus. Lõpuks taandub kõik väikeste, aga tähtsate momentide taha, kus tuleb samm rohkem teha, ennast kehtestada ja maksma panna," ütles Vene.

Sakslased kirusid viimaseid sekundeid, kus neile anti Kristian Kullamäe vastu ebasportlik viga ja pärast seda kahanesid nende võidušansid sisuliselt nullini. Vene hinnagul tegid kohtunikud õige otsuse.

"Tundus, et ainult särgist rebiti. Enne seda oli ju teine olukord veel, kus nad käisid videot vaatamas. Kahest ühe oleks võinud ju (ebasportlikuks) anda ja andsidki. Ma ei ütleks, et see kohtunike abi oli," sõnas kapten.

Pühapäeval võõrustab Eesti Iisraeli, kes täna alistas kodus Poola.

"Iisraeli vastu peame ilmselt veel paremini mängima. Seal hakkab kõik otsast peale. Ühtepidi peame emotsiooni kaasa võtma, aga ainult sellega ei saa rahule jääda," rääkis Vene.