Kahe võiduga meistriliigat alustanud meeskondade vastasseisus Viljandis starditi Serviti domineerimisel, nagu viis päeva tagasi Balti liiga kohtumiseski. Kuuendal minutil viis Henri Sillaste külalised 4:1 juhtima ja mulgid jäid vähemusse. Uskumatu, aga selle kaheminutilise perioodi võitis Viljandi 3:0 ja võrdsustas nii mänguseisu kui ka -pildi.

Võitluslik viik Viljandis

Mikk Varik andis võõrustajatele esimese eduseisu, kui 18. minutil 8:7 viskas. Miku vanem vend Ott oli pidurdamatus kiirrünnakuhoos ja tabas lisaks ilmeksimatult karistusviskeid. 24. minutil tuli ühest sellisest juba 11:8. Serviti oli viljandlaste agressiivse kaitse vastu raskustes ning poolajavile kõlas seisul 13:10.

Kaitse oli võtmesõna ka teise pooltunni avasekunditest alates. Viljandil läks värava viskamisega aega peaaegu kaheksa minutit ning selleks hetkeks oli jalul viik. Juhtima pääses Serviti uuesti aga alles 45. minutil, kui kolm korda järjest põlvalaste kasuks tabanud Henri Hiiend 17:16 tegi.

Kahe korral viis Sillaste külalised kahe väravaga ette, seda ka kolm minutit enne lõppu, saates palli tühja puuri seisuks 24:22. Mulkide võitlusvaimu aga ei murtud, Kristo Voika vähendas kaotusseisu ja Ott Varik viigistas. Viimasel minutil oli veel võimalus särada nii Rasmus Otsal kui ka Eston Varuskil.

24:24 viik tähendas, et täiseduga pole kolme vooru järel ühtki tiimi, ent Viljandi ja Serviti jätkavad siiski kaotuseta. Viljandi kasuks tabas Ott Varik 11 korda, Voika ja Mikk Varik lisasid kolm väravat. Serviti täpsemad olid Sillaste kaheksa ja Hiiend viie väravaga.

Kehra andis lahingu, Tallinn võttis võidu

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper oli HC Tallinna vastu saanud tagasi Anton Borovski ja lisanud meeskonda sügisel Taani klubis HF Morsis stažeerinud Tallinna Käsipalliakadeemia 16-aastase kasvandiku Maksim Tanner McCauley. Hoolimata õhukesest koosseisust alustas kodumeeskond hästi ja David Mamporia värava järel juhiti seitsmendal minutil 4:1.

McCauley viskas kaks minutit hiljem debüütvärava seisuks 6:3, aga Tallinn jõudis Jürgen Rooba tabamuse läbi 6:6 viigini. Kaks järjestikust väravat Eesti koondise paremäärelt viisid pealinlased 21. minutil esimest korda eduseisu, 9:8 ning vahejaks juhtis Tallinn 13:11.

Teisel pooltunnil tundus, et külaliste pikem pink pääseb maksvusele, sest 41. minutil tuli Marek Karu tabamusest juba 19:14 edu. Kehra nii lihtsalt ei loovutanud ning hakkas viimasel veerandtunnil vaikselt vahet kinni nõeluma. Neli minutit enne lõpuvilet vähendas Danil Gumjanov kaotusseisu minimaalseks – 22:23.

Tallinn suutis siiski lõpuminutitel edu hoida ja kasvatadagi ning võitis 26:23. Karu viskas võitjate kasuks kuus, Rooba viis ning Kaspar Lees ja Dmõtro Turtšenko neli väravat. Kaotajate poolel tabas Mamporia kaheksa, Indrek Normak kuus ning Gumjanov ja Sigmar Seermann neli korda.

Lõpuni põnevas heitluses sai võidupunktid Raasiku/Mistra

Arukülas läksid vastamisi Raasiku/Mistra ja SK Tapa. Külalised alustasid teravamalt, said 3:1 ja 12. minutil pärast Vahur Oolupi tabamust ka 8:5 ette. Võimsas viskehoos oli vasakukäeline ukrainlane Igor Berežnõi, olles visanud pooled tapalaste väravatest.

Vaid kolm minutit hiljem oli tablool viik, sest kahel korral skooris Enrico Anton ja karistusviske realiseeris Vladislav Naumenko. Viimane viis korraks kodumeeskonna ka kolme väravaga juhtima, 12:9, aga koos sireeniga tõi Aleksander Oganezovi vise jälle 13:13 viigi.

Sama põnevalt ja tasavägiselt möödus teinegi poolaeg. Rauno Kopli tulistas Raasiku kahega ette, tehes seisuks 19:17, ent 48. minutil võitles Tapa veel korra välja viigi – 22:22. Siis libisesid raasikulased kolmega ette ja ehkki Oolup tegi 53. minutil seisuks 25:24, kuulusid lõpuminutid võõrustajatele.

Raasiku/Mistra kirjutas tabelisse teise võidu tulemusega 31:27. Kopli viskas võitjate kasuks üheksa, Naumenko viis, Anton ja Sander Svena Annula neli väravat. Berežnõi oli Tapa resultatiivseim kümne tabamusega, Oolup lisas seitse ja Rail Ageni kolm väravat.