Katari valitsus võttis kasutusele kõikmõeldavad meetmed, et leida eelis nendega koos 2022. aasta MM-i võõrustajaks pürginud riikide ees. Varem CIA-s karjääri teinud, kuid hiljem erateenuseid pakkuma hakanud Chalkeri ülesandeks oli teiste kandideerimisavalduste järele nuhkimine ja 2010. aasta valimistel osalenud jalgpalliametnike töötlemine.

Üks Katari konkurentidele lähedale pääsemise võtteid seisnes fotoajakirjaniku etendamises, kes pidi välja nuhkima, milliste lubaduste ja projektidega teised riigid MM-i endale üritavad saada. Samuti loodi võtmeisikuteni jõudmiseks Facebooki ilusate naiste libakontosid.

AP uurimine tuvastas, et Chalkeri alluvad ja Katari heaks töötanud inimesed otsisid välja ka vähemalt ühe kõrge FIFA ametniku mobiiltelefoni logid.

Chalker pakkus Katarile teenust oma firma Global Risk Advisorsi alt. Ühest 2014. aastast pärinevast dokumendist selgub, et antud projekti miinimumeelarveks pakuti kunagi välja 387 miljonit dollarit üheksa aasta peale. On siiski selgusetu, kui palju Katari šeigid firmale lõpuks maksid.

Üks Global Risk Advisorsi ülesandeid oli võita jalgpallimaailmas mõjuvõimsa Jordaania printsi Ali Bin Al-Husseini poolehoid. Tegemist on isikuga, kes 2015. ja 2016. aastal pürgis ebaõnnestunult rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA presidendiks.

2013. aastast pärineva dokumendi kohaselt soovitas Global Risk Advisords kataridel anda raha ühele Ali poolt juhitud jalgpalliarenduse firmale, et prints aitaks tugevdada Katari mainet maailma jalgpallis.

Chalker keeldus AP-le intervjuud andmast ning oma töö kohta Katari valitsuse heaks vastamast. Samuti väitis ta, et osad AP omandusse sattunud dokumendid olid võltsingud. Kommentaaridest keeldus ka FIFA, Katari valitsusametnikud uudisteagentuuri päringule ei reageerinudki.

Chalker tegutses enne Katari heaks töötamist CIA ametnikuna umbes viis aastat. Luure Keskagentuur keeldus samuti kommentaaridest.