19. ja 21. novembril peeti Norras Sjusjöenis Eesti laskesuusakoondise katsevõistlused, mille järel kinnitati 27. novembril algavale Östersundi maailmakarika etapile sõitev koondis. Enne katsevõistlusi oli MK-koondisesse kinnitatud juba kolm sportlast – Tuuli TomingasJohanna Talihärm ja Rene Zahkna. Katsevõistlustega kindlustasid endale veel koha koondises naistest Kadri Lehtla, Susan Külm ja Regina Oja, meestest veel Kristo SiimerRobert Heldna ja Kalev Ermits.

Laskesuusakoondise peatreener Fjodor Svoboda rääkis hooajaeelsel pressikonverentsil, et möödunud nädalal toimunud katsevõistlused suures pildis uut informatsiooni eriti ei toonud. "Nägime, kes peaksid MK-sarjas osalema," sõnas Svoboda.

"Me koostame tempotreeningutel selliseid treeningprotokolle, nagu tehakse ka võistluste ajal," selgitas koondise abitreener Daniil Steptšenko. "Seal näeme sportlaste keskmist kiirust ja muid aspekte. Sellised treeninguid oleme teinud 25-30 tükki vähemalt. Sealt nägime juba ära, kes missuguses seisus on ja kui kiiresti keegi võrreldes muu maailmaga liigub. Kontrollvõistlus kinnitas seda, mida varasemalt teadsime."