Kolmapäeval avaldas Hiina riigi kontrollitav väljaanne CGTN Pengi e-kirja WTA tegevjuhile Steve Simonile, kus tennisist väidab, et temaga on kõik korras ja tegelikult ei vasta tema süüdistused tõele.

"Tere kõik, see on Peng Shuai. WTA kodulehel ilmunud uudis, sealhulgas seksuaalse kallaletungi süüdistus, pole tõsi. Ma ei ole kadunud ja minu turvalisusega pole probleeme. Olen lihtsalt kodus puhanud ja kõik on korras.

Kui WTA avaldab edaspidi minu kohta uudiseid, siis palun võtke minult enne kinnitus ja avaldage see minu loal. Tahan koos teie kõigi abil Hiina tennist edendada, kui mul tulevikus selleks võimalus on," seisis kirjas.

Lääne meedias tekkisid pärast e-kirja avaldamist kahtlused, kas kirja saatja on ikkagi Shuai. Ekraanitõmmisel on näha kursorit, mida juba saadetud e-kirja puhul teksti sisse tekkida ei tohiks.

WTA juhi Steve Simoni hinnangul tekitas e-kiri rohkem küsimusi kui andis vastuseid.

"Minu mure tema turvalisuse osas ainult tõusis. WTA ja kogu ülejäänud maailm vajab sõltumatut tõestust, et temaga on kõik korras. Seksuaalse ahistamise süüdistused vajavad läbipaistvat ja ilma tsensuurita uurimist," vahendas Simoni sõnu BBC.

Väidetav vahejuhtum Hiina poliitiku Zhang Gaoliga leidis aset 2018. aastal. Pengi sõnul oli ta antud korral Zhangi juures külas ning poliitik sundis teda vahekorda astuma. Samal ajal tunnistas ta, et neil oli 2011. aastal salasuhe.

Zhang pani tipp-poliitikas ameti maha 2018. aastal, kuid enne seda kuulus ta kohaliku kommunistliku partei võimuladvikusse ning jõudis välja asepeaministri ametisse.

35-aastane Peng oli karjääri tipphetkel maailma edetabelis 14. kohal ning 2014. aastal jõudis ta US Openil poolfinaali. Veelgi edukam on ta olnud paarismängus, kus ta krooniti 2013. aastal Wimbledoni tšempioniks ning 2014. aastal Prantsusmaa lahtiste võitjaks.