Suurepärase avaseti mänginud Kontaveit jäi teises setis Sakkari servi tõrjumisega raskustesse ning kaotas enda pallingu kaheksandas geimis, millest Sakkari 5 : 3 ette läks ja mis teise seti otsustaski.

Ka kolmandas setis jäi Kontaveit murdega 2 : 3 taha, kuid suutis kohe järgmises geimis Sakkari pallingu nulliga murda. 3 : 4 kaotusseisus oli Sakkaril 12-minutilises maratongeimis kaheksa geimpalli, kuid Kontaveit suutis oma ainsa selles geimis kätte võidetud murdepalli ära kasutada. Viimases enda servigeimis loovutas Kontaveit vastasele vaid ühe punkti.

Üksikmängu finaal algab kõige varem kell 3.30. Kell 1 alustatakse paarismängu finaaliga, kus järjekordset tiitlit on võimalik püüda tänavu juba French Openi ja Tokyo olümpiakulla võitnud Barbora Krejcikoval ja Katerina Siniakoval.

Statistika:

.

Mäng täispikkuses:

Sakkari alistas läinud öösel kaks tundi ja 50 minutit kestnud matšis maailma teise reketi Arina Sabalenka 7 : 6 (1), 6 : 7 (6), 6 : 3.

Kontaveitiga kohtub kreeklanna tänavu juba neljandat ja kokku 12. korda. Omavaheliste matšide seis on 6 : 5 Sakkari kasuks, sel aastal 2 : 1.

Sakkari on Kontaveiti hea sõbranna, kuid mõlemad tennisistid on juba harjunud väljakul head suhted kõrvale jätma ja mängule keskenduma. "Pärast 11 omavahelist kohtumist oleme harjunud seda sõprust jagama väljakust väljaspool ning keskenduma vaid sellele, mida peame tegema," ütles Sakkari.

"Ilmselgelt on meie seis väga tasavägine. Tal on on olnud uskumatuid tulemusi ning ta tõesti väärib seda. Ütlesin talle juba Moskvas, et näeme siin. Mul on väga hea meel, et ta siin on, sest ta on väga kena inimene ja on selle ära teeninud."

"Aga kõik taandub ilmselgelt sellele, kes homme paremini mängib. Ma kavatsen võidelda ja teha kõik, mis ma saan, et finaali jõuda. Tahan tõesti homset matši nautida, sest see atmosfäär siin on lihtsalt ebareaalne," lisas Sakkari.

Esimese poolfinaali võitis Hispaania duellis Garbine Muguruza (WTA 5.), kes alistas 6 : 3, 6 : 3 Paula Badosa (WTA 10.).