Autocari teatel võtab Audi oma kontrolli alla kogu Briti vormelimeeskonna ja liitub seeläbi F1 sarjaga.

Kui uudis vastab tõele, võivad McLareni masinad tulevikus sõita Saksamaa autotootja Audi mootoritega. Hetkel kasutab tiim Mercedese jõuallikaid.

Autocar ei ole siiani saanud oma uudisele Audi ega McLareni ametlikku kinnitust.

Audit omava Volkswageni kontserni kohta on hiljuti levinud kuulujutud F1 sarjaga liitumisest, kuna 2026. aastal uuendatakse F1 autode mootoreid. Siis muudetakse mootoriehitus odavamaks ja praktilisemaks.

Saksamaa autoväljaanne Automobilwoche teatas pühapäeval, et ka BMW oleks McLareni ostmisest huvitatud. Reutersi teatel eitasid aga BMW esindajad seda infot ühemõtteliselt. Volkswagenile kuulub ka Porsche, mis on samuti tõsiselt kaalunud F1 sarjaga liitumist.

"Pole saladus, et me räägime FIA-ga [rahvusvaheline autoliit]. Ütleme nii, et kaalume tõsiselt F1-d," kinnitati novembris Volkswagenist Autospordile.

McLaren lükkas täna pärastlõunal Autocari väited ümber. "McLaren Group on teadlik uudisest, mille kohaselt on McLaren müüdud Audile. See on täiesti ebatäpne info ja McLaren soovib selle uudise eemaldamist. McLareni strateegia on alati hõlmanud pidevaid arutelusid ja koostööd asjakohaste partnerite ja tarnijatega, sealhulgas teiste autotootjatega, kuid McLareni grupi omandistruktuuris pole muutusi toimunud."

McLaren, mille eest sõidavad tänavu Daniel Ricciardo ja Lando Norris, on hetkel meeskondlikus arvestuses neljandal kohal.