Rootsi koondisele tuli otsustavateks kohtumisteks taas appi ka 40-aastane ründetuus Zlatan Ibrahimovic. Hispaaniaga peetud matšis pääses Ibrahimovic väljakule 73. minutil, kui ta asendas Alexander Isaki.

Rootsi koondise peatreener Janne Andersson tõi Ibrahimovici väljakule mängu muutma, kuid vanameistril jäi värav ikkagi löömata. Protokolli sai legend oma nime siiski kirja, kuna teisel üleminutil teenis ta kollase kaardi, kuna võttis karistusalas üsna robustse õlalöögiga maha Hispaania ja Londoni Chelsea kogenud äärekaitsja Cesar Azpilicueta.

Kuna Ibrahimovicile oli see käimasolevas valiksarjas teiseks kollaseks kaardiks, siis tuleb vanameistril play-off’i avakohtumist kõrvalt vaadata.

Kui valiksarjade alagruppide võitjad kindlustavad MM-pääsme, siis kõigi kümne grupi teise koha omanikud ja kaks edukamat rahvuste liiga alagrupivõitjat (maha arvestatakse koondised, kes pääsevad MM-ile valiksarja kaudu) mängivad märtsis play-off’is. 12-st play-off’i jõudnud Euroopa koondisest pääsevad MM-ile ainult kolm.

12 play-off’i jõudnud meeskonda loositakse paaridesse 27. novembril. Play-off’ide poolfinaalid toimuvad 24. ja 25. märtsil. Finaalid aga 28. ja 29. märtsil. Tegemist on ühemänguliste seeriatega, MM-ile pääsemiseks tuleb alistada kaks vastast.

Lisaks Rootsile on praeguseks koha play-off’is kindlustanud ka Portugal, Venemaa, Šotimaa, Põhja-Makedoonia ja Wales.