Korraldajatel oli plaanis täna (15. novembril) sünnipäeva tähistavale Badosale võidu korral koos publikuga sünnipäevalaulu laulda ja talle pidulikult tort üle anda, kuid kaotuse tõttu jäi üllatus tegemata.

"Kas oskate saladust hoida?" küsis staadioni teadustaja enne mängijate väljakule tulekut publikult ning selgitas, mida teha tuleb, kui Badosa peaks sellest mängust võidukana väljuma. Enne mängu ei tahtnud korraldajad hispaanlanna keskendumist sünnipäevaõnnitlustega rikkuda. Kaotuse korral õnnitlemist peeti aga kohatuks.

Tasavägises avasetis tegi esimese servimurde Badosa kolmandas geimis, kuid loovutas siis kohe ka enda servi. Sett jätkus 2 : 2 seisult ning püsis pingeline viimase geimini, kui Badosa teist korda end murda lasi.

Teises setis tegi Badosa samuti esimese murde ja läks 2 : 1 juhtima, kuid lasi Swiatekil enda servi murdes 4 : 4 viigistada. Ka matšivõidu kindlustas Swiatek servimurdega, realiseerides esimese kätte võidetud matšpalli.

Tänases teises üksikmängus kohtuvad Eesti aja järgi kell 3.30 valgevenelanna Arina Sabalenka ja kreeklanna Maria Sakkari, kes selgitavad viimase poolfinalisti ning ühtlasi Kontaveiti teisipäevase vastase.

"Mul oli täna raske, sest ma mõtlesin juba poolfinaali peale. Muidugi ei tahtnud ma ka end liigselt väsitada, kui päris aus olla, sest ma tean, et mind ootab homme lahing," tunnistas Badosa pressikonverentsil.

Poolfinaalis kohtub Badosa Garbine Muguruzaga, kellele on enda sõnul alati alt üles vaadanud ja keda imetlenud. "Garbinele on see juba viies või kuues kord WTA finaalturniiril mängida. Minule oli pelgalt siia jõudmine unistuse täitumine, seega võite ette kujutada, mis tundega ma poolfinaalile vastu lähen," sõnas Badosa.

"Nagu ma ka turniiri alguses ütlesin, siis on ta mängija, keda ma olen alati imetlenud. Ta on imeline. Ta on inspireerinud nii paljusid hispaanlaseid. Loodan, et saan kunagi kellelegi teha sama, mida tema on teinud mulle. Tuleb kindlasti väga raske mäng."

Mäng täispikkuses:

Mängu statistika: