Väidetav vahejuhtum leidis aset 2018. aastal. Pengi sõnul oli ta antud korral Zhangi juures külas ning poliitik sundis teda vahekorda astuma. Samal ajal tunnistas ta, et neil oli 2011. aastal salasuhe.

Pengi postitus võeti aga peagi sotsiaalmeediast maha ning väidetavalt ei ole teda seejärel enam ka avalikkuse ees nähtud. Rahvusvahelises meedias kirjutatakse, et Hiina tipp-poliitikute suunas ei ole varasemalt avalikult selliseid süüdistusi esitatud. Zhang pani tipp-poliitikas ameti maha 2018. aastal, kuid enne seda kuulus ta kohaliku kommunistliku partei võimuladvikusse ning jõudis välja asepeaministri ametisse.

Peng osales viimati mõnel WTA turniiril märtsikuus ning viimati kirjutati, et ta on „kadunud”. WTA tegevjuht Steve Simon sõnas aga rahvusvahelisele meediale, et neile on kinnitatud, et Pengi ei ähvarda füüsiline oht ning ta on turvalises kohas. Vastav kinnitus olevat saabunud Hiina tenniseliidust.

Samas rääkis Simon The New York Timesile, et nad nõuavad juhtumi osas põhjalikku uurimist. Kui seda ei tehta, siis nad ei kavatse edaspidi enam Hiinas tenniseturniire korraldada.

Pärast koroonakriisi ei ole Aasias tippturniire enam toimunud, kuid 2019. aasta kalendris oli Hiinas koguni kümme WTA-turniiri.

35-aastane Peng oli karjääri tipphetkel maailma edetabelis 14. kohal ning 2014. aastal jõudis ta US Openil poolfinaali. Veelgi edukam on ta olnud paarismängus, kus ta krooniti 2013. aastal Wimbledoni tšempioniks ning 2014. aastal Prantsusmaa lahtiste võitjaks.