Hamilton suutis eile peetud kvalifikatsiooni võita, aga tema autot uurinud kohtunikud leidsid, et tagatiib ei vastanud DRS-i käivitamisel reeglile, mis puudutab tiiva kahe elemendi maksimaalset vahet. Kohtunikud mõõtsid vahe suuremaks kui maksimaalne lubatud 85 mm.

Briti kvalifikatsiooni tulemus tühistati ja täna kell 21.30 algavat sprindisõitu alustab ta viimaselt kohalt.

Sprindisõiduga pannakse paika pühapäevase põhisõidu stardijärjestus. Isegi kui Hamilton suudab 24 ringi jooksul oma kohta märkimisväärselt parandada, ei taga see põhisõiduks head positsiooni. Etapi eel mootorit vahetanud Hamilton langeb stardijärjestuses viis kohta.

Uurimise all oli ka MM-sarja üldliidri Max Verstappeni tegevus. Red Bulli sõitja puudutas kvalifikatsiooni järel Hamiltoni autot ja Verstappen sai selle eest 50 000 euro suuruse rahatrahvi.

Kvalifikatsioonis teise aja sõitnud Verstappen võib asjade käiguga siiski rahul olla, sest sprindisõitu alustab ta esimeselt kohalt. Enne Brasiilia sõite on Verstappeni edu Hamiltoni ees üldarvestuses 19 punkti.

Verstappeni järel stardib sprindisõidule Valtteri Bottas (Mercedes), vastavalt kolmandalt ja neljandalt positsioonilt lähevad rajale Sergio Perez (Red Bull) ja Pierre Gasly (Alpha Tauri).