Teisena läks alagrupist edasi Muguruza, mis tähendab, et turniir on lõppenud Karolina Pliškova jaoks, juba varem oli välja langenud Barbora Krejcikova.

Kontaveiti poolfinaali vastaseks tuleb teise grupi teise koha omanik ehk kas turniiri kõrgeima paigutusega valgevenelanna Arina Sabalenka või kreeklanna Maria Sakkari.

Mängu saatuse otsustasid suuresti Kontaveiti lihtvead (29). Järjestikused auti lennanud pallid röövisid Anetilt tuju ning panid ta avasetis ka reketit peksma ja endaga valjult pahandama.

Kuuest murdepallist realiseeris hispaanlanna kaks, Kontaveit ei saanud kolmest võimalusest ühtegi murret kätte. Kõikidest punktidest võitis Muguruza 67, Kontaveit 58.


Tähtsatel hetkedel suutis Muguruza laduda ka serviässasid, mida tal kogunes seitse tükki Kontaveiti kahe vastu. Mõlemad tegid kolm topeltviga.

Sellega katkes Kontaveiti 12-mänguline võiduseeria, mis sai alguse oktoobri keskel Moskvast Kremlin Cupist ning tänu millele ta üldse aastalõputurniirile viimasena pileti lunastas.

"Selle mängu võib lihtsalt kokku võtta sellega, et ma tegin lihtsalt liiga palju lihtvigu. Ma ei tundnud palli üldse. Üritasin leida erinevaid lahendusi, kuidas palli väljakusse saada, aga lihtsalt mitte ükski asi ei toiminud täna. Need olud olid tiba teistsugused. Peab proovima trennis midagi välja mõelda. Ma eile küll harjutasin , aga oli ikkagi harjumatu. Kindlasti ei ole rahul selle mänguga täna," kommenteeris Kontaveit Delfile.

"Ma ei tea, kas ma ise tegin midagi teistmoodi... Ei ole jõudnud sellest treeneriga rääkida. Algusest peale läksid need pallid kuidagi imelikult lendu. Peab üritama võibolla reketit veel tugevamini keelestada. Ma ei kujuta ette."

"Ma ei üritanud üldse piiri peale ega isegi piiri lähedale lüüa. Enamik palle läks lihtsalt pikaks. Ma ei oska praegu selgitada, miks nii läks. Aga vahel ikka tuleb ette, et on kehvem päev. Ka Indian Wellsis Ons Jabeuri vastu oli mul kehv päev. Selliseid asju paratamatult lihtsalt juhtub."

"Ma kindlasti tahtsin täna võita. Alati, kui ma väljakule astun, lähen endast sada protsenti andma. Olin väga pettunud selles, kuidas ma täna mängisin."

Mängu statistika: