Rapla parimana tõi Sven Kaldre 20 punkti. Kalevi resultatiivseim oli Jequan Lewis, kes viskas 19 punkti ja võttis seitse lauapalli, kuid patustas samas ka koguni üheksa pallikaotusega. Kalev/Cramo tabas 25 kaugviskest vaid kuus ning tegi kokku 22 pallikaotust.

Seeria avakohtumine peeti 4. novembril Tallinnas Kalevi spordihallis. Kuna Kalev/Cramo võitis avamängu 86:55, pääsesid poolfinaali kalevlased. Kahe mängu kokkuvõttes oli nende edu 29 punkti.

Rõõmsam uudis oli Eesti meisterklubi jaoks pea poolteist kuud tagasi peavigastuse saanud ameeriklasest keskmängija Kamari Murphy platsile naasmine. 17 minutiga jäi ta arvele kaheksa punkti ja kolm lauapalli.

Kalev/Cramo jaoks oli tegemist erinevates sarjades kolmanda kaotusega järjest - pärast allajäämisi VTB-liigas Minski Tsmokile ja Meistrite Liigas Oostendele. Esmaspäeval võõrustab Kalev tähtsas VTB-liiga kohtumises Permi Parmat.

Mängu eelvaade:

Hiiumaa on siiani pidanud ainsa maakonnana kaasaegse spordikeskuseta hakkama saama ja lastes spordiseemet külvama. Nii päris hiidlased kui ka saarel suvitavad mandriinimesed võivad suure ühise teo üle rõõmustada – Kärdlas pandi kahe aasta jooksul ligi kümne miljoni euro eest püsti kaasaegne spordikeskus, kirjutab basket.ee.

Viie miljoni euroga toetas spordikeskuse ehitamist riik ja 1,2 miljonit eurot eraldati koroonapiirangute tõttu omavalitsustele suunatud majanduse elavdamise meetmest.

Üks spordikeskuse rajamise mõtte arendaja oli Sportlandi kaasasutaja ja omanik Anti Kalle. Endise korvpalluri ja praeguse korvpalli toetaja sõnul on kasvavale põlvkonnale vajalik luua väga heal tasemel vaba aja veetmise ja sportimise võimalusi: "Eelmine Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas on suviti hiidlane, ma ise olen ka. Tekkis ühine arusaamine – selleks et sport tõuseks saarel paremale tasemele, oli vaja luua uut infrastruktuuri. Tänu riigi toele pani ka kohalik võim õla alla ning mõte sai teoks. Kui lasteaaed, kool ja sportimisvõimalused on maailma tasemel, siis läheb elu edasi."

Hiiumaa vallavanema asendaja Hergo Tasuja sõnul läks ehitusprotsess kiiremini ja võib-olla tõhusamalt, kui esialgu oli kavandatud: "Ühe kultuuriministri ametisoleku ajal saime esimese rahastuse ja alustasime ehitamisega. Kogu saar toimetas spordikeskuse rajamise heaks, tegime ka lobitööd. Järgmise kultuuriministri ajal eraldati veel summa. Samuti saime raha Covid-10 toetuse meetmest. Esialgu polnud usku, et ehitame spordikeskuse nii ruttu valmis."

Hergo Tasuja sõnul olid suured panustajad Anti Kalle, Rando Reining ja Tanel Malk. Tal on hea meel, et avamispeol mängivad AVIS UTILITAS Rapla ja BC Kalev/Cramo: "Heatasemeline korvpallimäng on kindlasti saare elanikele tippsündmus."

Kell 17.30 algavat mängu saab vaadata Delfist.

AVIS UTILITAS Rapla meeskonna mänedžer Jaak Karp sõnas, et tegu on nende kodumänguga ja seetõttu väga oluline: "Mängu organiseerimise kaudu tajume väga tugevalt, kui oluline sündmus on uue spordihoone avamine hiidlaste jaoks ja meie mäng BC Kalev/Cramoga osana spordikeskuse avamisepeost. Nii kohalikud hiidlased kui ka Hiiumaaga seotud korvpallisõpradest ettevõtjad pingutavad väga, et tõepoolest tuleks meie jaoks kodumäng."

Rapla meeskonna poolehoidjad sõidavad Hiiumaale, et tekitada saalis innustav mänguõhustik.

Karp: "Kõik, kel on võimalik, on pannud ka reedese päeva toimima, et sõita oma meeskonnale kaasa elama ning et hiidlased oma silmaga näeks ja oma kõrvaga kuuleks, kuidas ühed Eesti paremad spordifännid nende uue saali rõkkama panevad."

Üks mängu reklaamija on AVIS UTILITAS Rapla tugitala, Hiiumaal sirgunud ja korvpalli mängima hakanud Martin Paasoja. Pärast välisklubides veedetud aega liitus tagamängija taas Rapla meeskonnaga.

Karp meenutas: "Paasoja oli enne välismaale siirdumist viis aastat ülioluline osa meie klubist ja jättis juba tookordsel perioodil väga sügava jälje Raplasse. Ta on üks neist mängijatest, keda kõik alati tagasi ootavad, nii klubi, meeskonnakaaslased kui ka fännid. Nägin oma silmaga mitmete fännide reaktsioone uudisele, et ta taas Raplaga liitub, need olid tõeliselt südantsoojendavad."

Peale pallimängusaali on Hiiumaa spordikeskuses kergejõustiku ala, tennisehall, treeningsaalid ja noortekeskus. Õues asuvad väliväljakud, tehismuruga jalgpalliväljak, rulapark, mänguplatsid. Spordikeskuses viiakse läbi Hiiumaa spordikooli õpilaste treeninguid ja Kärdla kooli kehalise kasvatuse tunde, sellest jalutuskäigu kaugusel asuvad terviserajad ja staadion.