Las Vegase politsei teatel sõitis 22-aastane Ruggs koos kaasreisiga ööl vastu 2. novembrit Las Vegase tänavatel ringi Chevrolett Corvette'i autoga, kui kaotas suurel kiirusel sõites ühel hetkel auto üle kontrolli ja sõitis tagant otsa Toyota RAV4 masinale. Kokkupõrke tagajärjel lahvatas Toyota masin põlema. Uurimise käigus hakkas politsei kahtlustama, et ameeriklane oli autot juhtides alkoholijoobes ning kihutas kiirusel 251 km/h, vahendas Washington Post. Väidetavalt oli Ruggsi joove 0,16 promilli, mis on kaks korda enam kui Nevada osariigis lubatud.

Toyotas viibinud Tina Tintori nimeline naine ja tema koer hukkusid põlengus. Ruggs ja tema tüdruksõber Kiara Kilgo-Washington viidi tõsiste vigastustega haiglasse. Politsei teatel nende elud ohus polnud.

Möödunud nädalal toimunud esimesel kohtuistungil käis Ruggs kohal ratastooliga ning kaelatoega. Prokurör teatas istungil, et sportlast süüdistatakse mõjuainete mõju all sõitmise läbi surma põhjustamises ning hoolimatu sõitmise läbi surma põhjustamises. Teisel istungil sai Ruggs kaela veel kaks süüdistust seoses raskete kehavigastuste tekitamise eest mõjuainete mõju all auto juhtimisega ja raskete vigastuse tekitamises hoolimatu sõitmise tõttu.

Viimati lisandus ka viies süüdistus, kui Ruggsi kahtlustatakse joobes olekus tulirelva omamises. Nimelt leiti autost vahetult Ruggsi kõrvalt üks tulirelv.

Clarki maakonna ringkonnaprokuröri Steve Wolfsonilt selgitas, et sportlane võib süüdimõistmise korral pea 50 aastaks vangi minna. "Minimaalne oleks kaks aastat vanglas, aga karistused võivad kasvada kuni 50 aasta kanti," sõnas ta Washington Posti vahendusel. "Tegemist on süüdistustega, kus tingimisi vanglakaristust ei saa. Kui Ruggs mõistetakse mõjuainete mõju all auto juhtimises süüdi, peab ta kindlasti reaalselt vangi minema."

Henry Ruggs III jõudis ameerika jalgpalliliigasse NFL, kus ta valiti mulluses draftis Las Vegas Raidersi poolt 12ndana. Ta jõudis NFL-is kahe hooaja peale pidada 20 kohtumist. Avarii järel teatas Raiders, et ameeriklasega on leping lõpetatud.