Autoralli WRC-sarjas tänavu juba karjääri kaheksandat MM-tiitlit jahtiv Ogier osales Bahreinis ringrajaautode kestvussõidu sarja (WEC) uustulnukate testimisel.

Prantslane läbis Sakhiri rajal 82 ringi ning oli viie osaleja hulgas kõige aeglasem. Prantslase parim aeg oli 1.50 647, kuid allajäämine ringrajasõiduga märksa enam kokku puutunud pilootidele polnud midagi hirmsat. Näiteks kiireimat aega näidanud Nicolas Lapierre'ile kaotas ta alla kahe sekundi. Ka jäi Ogier alla Toyota meeskonna uustulnukatele Mike Conwayle ja Charles Milesile.

"Muidugi jäin meeskonnakaaslastest veidi maha, kuid see pole üllatus. Kui oleks juhtunud vastupidi, oleks see olnud nende (Toyota) jaoks üsna murettekitav," muigas Ogier, kirjutab Dirtfish.

Ogier'ga samat autot testis endine F1 vormelipiloot Sebastien Buemi, kes on võidutsenud Le Mansi 24-tunnisel sportautode vastupidavussõidul. Tema edestas Prantsuse ralliässa umbes pooleteise sekundiga.

"Sellega oli tõesti huvitav sõita ja mulle meeldis see väga. Ma ei tundnud survet, sest tulemuste osas tuleb arvestada üsna paljude asjaoludega. Pidin harjuma kurvikiiruste, pidurdamise ja sellega, kuidas auto hübriidseadmega töötab," sõnas 37-aastane Ogier. "See ülesanne nõuab teistsugust mõistuse kontrolli, kui peate üritama iga ringiga aega parandada. Rallil on iga kurv ainulaadne. Selle masinaga pole libisemisse sattumine sugugi nii lõbus kui ralliautoga."

Seda, kas ta hakkab WEC-sarjas ka võistlema, ei osanud prantslne veel öelda. "Igatahes Toyotale suur tänu, et nad mulle testimiseks võimaluse andsid," sõnas ta.

Ogier teeb uuel hooajal autoralli MM-sarjas kaasa vaid poole kohaga, jagades Toyota kolmandat autot Esapekka Lappiga. Tiimi põhisõitjatena jätkavad Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä.