Kolmapäevasel vehklemisliidu juhatuse koosolekul esitas üks juhatuse liige avalduse Eesti Vehklemisliidu presidendi ja juhatuse liikmete umbusaldamiseks. Avalduse oli allkirjastanud 7 Eesti Vehklemisliidu liikmesklubi (Tartu Spordiselts „Kalev“, VK Rünnak, SBSK Draakon, VK En Garde, Kaitsejõudude SK, VK Musketär ja Irina Embrichi vehklemisklubi IREM).

"Vehklemisliidus on 11 klubi ja 7 klubi arvamus on selge enamus, mis näitab, et meie tööga ei olda rahul. Ala huvides ei ole mõistlik oodata veel nädal, et alles siis protsessiga jätkata. Arvestades eeltoodut astume tagasi, siis on võimalus klubide esindajatel alustada läbirääkimisi leidmaks Eesti Vehklemisliidule uus ja parem juhatus," seisis pressiteates.

"Millegi vastu olla on väga lihtne, võrreldes sellega, et pakkuda välja lahendus, mis võiks paremini teenida eesti vehklemise huve. Ma eeldan, et inimestel, kes selle avalduse tegid, on see kõik läbi mõeldud ja lahendus olemas. Kui ei ole, siis õnnestus neil mõneks ajaks segadust külvata ja ehk on see segadus siis kellelegi kasulik," sõnas viimast päeva juhatuse esimehena tegutsev Indrek Paal kolmapäeval Delfile.

Delfi kirjutas kolmapäeval, et vehklemisklubide pahameel on tingitud alaliidu juhatuse algatuses korraldada Tokyo olümpiavõitjaks tulnud epeenaiskonna peatreenerikohale uus konkurss, kuigi Kaido Kaaberma leping oli tähtajatu ning otseseid etteheiteid tema tööle polnud. Konkurssile laekus vaid üks avaldus Katrina Lehise treenerilt Nikolai Novosjolovilt.

"Ütleksin nii, et vehklejaid ei saa aidata keegi teine kui vehklejad ise. Juhatus saab luua mingisuguseid eeldusi. Me ei hakanud konkurssi sellepärast tegema, et juhatusele midagi ei sobinud. On lihtsalt erinevad vaated," kaitses Paal konkurssi korraldamise otsust.

Täiendatud:

Juhatuse liikmetest jätkab ainsana ametis Meelis Loit (VK Musketär), kes esitas avalduse Eesti vehklemisliidu presidendi ja juhatuse liikmete umbusaldamiseks.

Mis saab vehklemisliidus edasi? Paal selgitas neljapäeva õhtul Delfile, et see on juba liikmesklubide teha. "Oli selge, et olemasoleva juhatuse tööga ei olda rahul. Me otsustasime end vabastada ametist, et me poleks teistel jalus," sõnas ta.