Mäletatavasti otsustas Barcelona 27. oktoobril vallandada peatreeneri Ronald Koemani. Tema ajutiseks asendajaks nimetati duubelmeeskonna treener Sergi Barjuan, kelle asemele loodetakse Hispaania meedia teatel uueks pikaajaliseks juhendajaks tuua Xavi.

FC Barcelona president Joan Laporta tunnistas möödunud reedel, et klubi on olnud Xaviga ühenduses, kuid ei kinnitanud, kas just tema Koemani koha üle võtab, rääkides pikalt, kui head sõbrad nad Xaviga on ning kuulutades, et ühel päeval saab temast kindlasti Kataloonia hiiu juhendaja.

Barcelona jaoks seisneb probleem aga selles, et Xavil on jätkuvalt kehtiv leping Katari klubi Al Saddiga. Möödunud nädalal tegi klubi peatreeneri osas ka sotsiaalmeedias avaliku pöördumise: "Vastuseks sellele, mis hiljuti ringlema hakanud on - Al Saddi juhtkond kinnitab, et Xavil on klubiga kaheaastane leping ning ta on täielikult keskendunud meeskonnda järgmistele mängudele, et hoida meid liiga tipus ja kaitsta tiitlit."

Maineka jalgpalliportaali Goal.com teatel otsustas Barcelona saata klubi asepresidendi Rafa Yuste ja jalgpallidirektori Mateu Alemany Dohasse kohale, et nad Al Saddiga ülemineku osas läbirääkimisi peaksid. Väidetavalt lendasid ametnikud Katari pärast teisipäevast Meistrite Liiga kohtumist Kiievi Dinamo vastu, mille Barcelona 1:0 võitis.

Barcelona loodab, et viimane samm aitab Xavil Katari klubiga lepingu lõpetada ja hispaanlase endale palgata. Väidetavalt pakub Barcelona Xavile kahe ja poole aasta pikkust lepingut.