„Mul on seda raske öelda, kuid kahjuks ei saa ma perekondlikel põhjustel osaleda 2021. aasta Monza MM-rallil. Sellist otsust on raske teha, kuid see tuli siiski teha,” kirjutas Tänak Twitteris.

„Soovin meie meeskonnale hooaja viimaseks MM-etapiks edu. Meil on veel jätkuvalt palju asju, mille nimel võidelda,” lisas Tänak.

„Pidime viimasel hetkel Monza ralliks võistkonna koosseisus muudatusi tegema. Kahjuks peab Ott Tänak (ja Martin Järveoja) perekondlikel põhjustel võistlusest eemale jääma. Soovime Otile kõike paremat ning ootame teda juba 2022. aasta MM-rallidel võistlustulle,” kirjutas omakorda Hyundai WRC-tiim.

Hyundai lisas omakorda, et Tänaku asemel istub Hyundai WRC-autosse soomlane Teemu Suninen. Viimase kaardilugejaks on tema kaasmaalane Mikko Markkula.

Lisaks Suninenile sõidavad Hyundai põhimeeskonna ridades veel Thierry Neuville ja Dani Sordo. Hyundai toob Monzas rajale ka neljanda WRC auto, milles istub Oliver Solberg.

Hooaja kokkuvõttes tähendab praegune olukord seda, et Tänakule läheb aasta kokkuvõttes kirja viies koht 128 punktiga. Kuuendal kohal olev Craig Breen on kogunu 76 silma, kuid iirlane jääb samuti hooaja viimaselt võistluselt eemale.

Tänakut näeb seega uuesti MM-karussellis järgmise aasta 20.-23. jaanuarini toimuval Monte Carlo rallil. Tuleval aastal kihutatakse juba uue põlvkonna hübriidautodega.

MM-sarja üldseis enne hooaja viimast rallit:
1. Sebastien Ogier (Toyota) 204 punkti
2. Elfyn Evans (Toyota) 187
3. Thierry Neuville (Hyundai) 159
4. Kalle Rovanperä (Toyota) 140
5. Ott Tänak (Hyundai) 128
6. Craig Breen (Hyundai) 76
7. Takamoto Katsuta (Toyota) 68
8. Dani Sordo (Hyundai) 63