Kontaveit tunneb Eesti juurtega Petersoni juba lapsepõlvest. Kuigi Kontaveitil kulus hea sõbranna alistamiseks vaid pisut enam kui tund, andis Peterson talle korraliku lahingu.

"Teadsin, et ei tule lihtne mäng. Rebecca on hea tennisist ja pidin kõvasti vaeva nägema. Kasvasime sisuliselt koos üles, sest tunnen teda juba kaheksa-aastasest saadik. Mängisime noorena samadel turniiridel ja oleme alati lähedased olnud," rääkis Kontaveit pressikonverentsil.

Tasemevahe tuli siiski välja. "Mängisin agressiivsemalt ja mõne tema nõrgema koha peale. Servisin ka tiba paremini," lausus ta.

Kontaveiti ootab homme ees elu üks tähtsamaid matše. Finaalis tuleb talle vastu kodumaal mängiv Simona Halep (WTA 18.) ja võidu korral kindlustaks eestlanna karjääri jooksul esimest korda pääsu WTA aastalõputurniirile.

Kontaveit mööduks võiduga tänavuse hooaja arvestuses tuneeslannast Ons Jabeurist. Jabeur jättis sel nädalal Itaalias peetava Courmayeuri turniiri vigastuse tõttu vahele, aga Kontaveit usub, et konkurendi trauma pole nii tõsine, et see segaks tuneeslannal 10.-17. novembrini Mehhikos peetaval jõuproovil osalemast.

"Ma küll ei tea sellest väga midagi, aga ma eeldan, et ta ikka läheb sinna," ütles Kontaveit.

Aga nagu mainitud, on homme kõik Kontaveiti enda kätes. "Mul on palju, mille nimel mängida. Tahan seda nautida ja eesmärgi täita," sõnas eestlanna.

Kontaveit on Rumeenias võitnud kõik setid ja kõige enam on tal vastase alistamiseks kulunud tund ja 12 minutit.

"Eks see kindlasti aitab, võrreldes sellega, kui ma mängiksin mõne pikema mängu. See on minu elu teinud sel nädalal lihtsamaks," rääkis ta.

Kontaveiti ja Halepi finaal peetakse pühapäeva õhtul kõige varem kell 17.30.