Kontaveit on nüüd vaid kahe võidu kaugusel möödumaks 2021. aasta maailma edetabelis tuneeslannast Ons Jabeurist, mis tagaks talle pääsu 10.-17. novembrini Mehhikos toimuvale ATP aastalõputurniirile.

Poolfinaalis kohtub Kontaveit Eesti juurtega Rootsi tennisisti Rebecca Petersoniga (WTA 99.), kes täna oli 6:2, 3:6, 6:3 parem ukrainlannast Lesia Tsurenkost (WTA 127.).

"Tundsin, et suutsin täna oma taset tõsta. Mul oli vastas tugev mängija. Teadsin, et pean olema valmis pikemaid pallivahetusi mängima ja olema agressiivne," kommenteeris Kontaveit vahetult peale matši intervjuus endisele Rumeenia tippmängijale Alexandra Dulgherule.

Dulgheru, kes kohtus Kontaveidiga 2018. aasta French Openi teises ringis, uuris eestlannalt, mis on tema viimaste aastate arengu taga. "See on olnud pidev protsess. Olen oma mängu ja füüsise kallal tööd teinud ja see on läinud järjest paremaks. Mul on alati olnud head löögid, aga viimastel kuudel olen olnud stabiilsem ja väljakul olemist nautinud."

Dulgheru küsis ühtlasi, kas ta ka spordipsühholoogi teeneid kasutab. "Mul on neid minevikus olnud, aga ma õpin praegu ise Ameerika ülikoolis psühholoogiat, läbi mille üritan end paremini tundma õppida," vastas Kontaveit.

Statistika: