Viimase kahe kuu jooksul kolm WTA tiitlit võitnud Kontaveit on WTA ametlikus edetabelis kerkinud 14. kohale, mis tähistab tema karjääri parima tulemuse kordamist. WTA jooksvas edetabelis on Kontaveit aga juba 11. kohal. Kontaveit jätkab hooaega kolmapäeval, kui alustab järjekordset tiitlijahti Transilvaania Openil. Sõltumata eestlanna edust Rumeenia turniiril kerkib Kontaveit hooaja lõpuks aga esikümnesse.

Nimelt on praeguses edetabelis Kontaveitist eespool teiste hulgas ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 6.), šveitslanna Belinda Bencic (WTA 9.), jaapanlanna Naomi Osaka (WTA 10.) ja sakslanna Angelique Kerber (WTA 12.), kelle kõigi jaoks on aga tänavune hooaeg juba läbi.

Seetõttu on juba kindel, et eespool nimetatud tennisistidel lähevad suured punktid kaotsi, mis kergitabki Kontaveidi neist lõpuks mööda. Näiteks Kerberil kukuvad ära 2019. aasta Indian Wellsi turniiri 650 punkti. Seoses koroonapandeemiaga ei arvestata praeguses edetabelis mitte kahe, vaid kolme aasta punkte ja 2019. aasta punktid võetakse tennisistidelt reitingus maha selle hooaja viimasel nädalal.

Seega sõltumata sellest, kuidas Kontaveidil Rumeenias läheb, tõuseb ta igal juhul detsembris esikümnesse. Kui eestlanna suudab Transilvaania Openil finaalis triumfeerida, tagab ta koha ka WTA aastalõputurniirile, mis peetakse sedapuhku 10.17. novembrini Mehhikos Guadalajaras.

Seejuures reisib ta igal juhul Mehhikosse kohale. Nimelt on igal aastalõputurniiril lisaks kaheksale mängijale kaasas kaks varuvõistlejat. Kui keegi peaks turniiri jooksul saama vigastama, võtab varuvõistleja tema koha endale.