FIFA plaanist saab pikemalt lugeda siit. ROK tuli möödunud nädalal välja avaldusega, kus toetas mitmete teiste spordialade juhtorganisatsioonide seisukohta, et FIFA idee tuleks ka teiste spordialade esindajatega läbi rääkida.

"Mitmete teiste spordialade, jalgpalliliitude, klubide, mängijate ja treenerite rahvusvahelised alaliidud on avaldanud muret seoses FIFA plaaniga," seisis ROK-i pressiteates, kus on välja toodud kolm peamist punkti.

ROK-i hinnangul mõjuks FIFA plaan negatiivselt ka teistele spordiaaldele. "Üha tihedamalt toimuv jalgpalli MM tekitaks vastuolusid teiste ülemaailmsete spordialadega. See hõlmab nii tennist, rattasporti, golfi, iluvõimlemist, ujumist, kergejõustikut, vormel 1 sarja kui ka teisi alasid," kirjutas ROK. "See õõnestaks teiste spordialade arenguid."

Samuti tõi ROK välja, et naiste jalgpalli on keerulisem edasi arendada, kui meesjalgpallurite võistluskalender üha tihedamaks muutuks.

Kolmanda punktina on välja toodud mängijate heaolu. "Plaan tekitaks mängijatele nii füüsiliselt kui vaimselt lisakoormust," lisati teates. "ROK mõistab neid muresid ning toetab ideed, et arutellu lisatakse ka teised rahvusvahelised alaliidud, suurvõistluste korraldajad ja ka mängijate esindajad, mida loomulikult seni pole tehtud."