Bartomeu astus mullu oktoobris pärast mitmeid skandaale ametist tagasi. Peamiselt just Bartomeule ja tema juhitud juhatusele heidetakse ette, et Barcelona suurtes võlgades supleb. Bartomeult ameti üle võtnud Joan Laporta tunnistas suvel, et Barcelona võlg on 1,35 miljardit eurot.

Just finantsmured olid põhjuseks, miks Barcelona ja Lionel Messi ei suutnud suvel uut lepingut sõlmida. Seda vaatamata asjaolule, et mõlemad osapooled soovisid koostööd jätkata.

Nüüd otsustas Hispaania meediale intervjuu andnud Bartomeu praeguse juhatuse tegutsemist kritiseerida. "Nad lasid Messil lahkuda. Minu jaoks tundub see halb otsus," vahendas Marca klubi ekspresidendi sõnu. "Messita mängimine näitab, et palju asju peab muutuma. Presidendina ei soovinud ma Messi lahkumist näha ning tegin endast kõik, et seda ei juhtuks."

Bartomeu kaitses ühtlasi oma juhatuse tegevust, kelle liikmeid süüdistati korruptsioonis ning kelle ajal korraldati Barcelona staadionil ka kontorites läbiotsimine. "Ma ei karda midagi. Ühegi minu juhatuse liikme käsi milleski mängus ei olnud. Pärast nii mitmeid kuid uurimist oleks midagi juba välja tulnud."