Kolmapäeval 27. sünnipäeva tähistav Põhja-Carolina väikelinnast Wadesborost pärit Tyson on mänginud USA tudengiliigas NCAA Ida-Carolina ülikooli eest. Suve lõpus Immaculate Sportsi tiimiga ennast Eestisse näitama tulles tegutses ta tulemuslikult Tarvas Cup turniiril, kus kõmmutas pronksimatšis väljakuperemeeste vastu 43 punkti.

Hooaja alguses tõmbas Tyson selga TalTechi vormi: kahes Superkarika mängus kujunes tema keskmiseks saagiks 24,5 punkti ja 5,5 lauapalli. Edasi siirdus ta üheks võidukaks kohtumiseks (mängus EMÜ-ga 28 punkti, 9 lauapalli, 6 korvisöötu) esiliigas pallivate Kadrina Karude leeri.

"Igati viisakas ja professionaalse suhtumisega poiss," iseloomustas Rakvere Tarva peatreener Martin Müürsepp uustulnukat. "Nagu esimesed mängud Eesti-Läti liigas näitasid, siis paaril korral on meil olnud väga head võiduvõimalused, aga jäime tagaliinis jänni ja kaotasime palle. Seetõttu otsustasimegi meeskonda tugevdada."

Müürsepa sõnul jääb hetkel vajaka just mängijast, kes hoiaks toimuval niiöelda silma peal ning kontrolliks samal ajal mängutempot. "Tyson on terav, tunneb palliga ennast mugavalt ja leiab teisi. Sobib hästi meie seltskonda," kinnitas loots.

Meeskonda sisseelamiseks on uuel tiimiliikmel aega napilt: Tarva ühistreeningul osales ta esmakordselt eile õhtul. Enne homset Superkarika veerandfinaali kordusmängu Rakveres jõuab pallur uute kaaslastega kohaneda ja koostööd lihvida mõned korrad. "Oleme asjad läbi jooksnud. Igal juhul teeme homme kõva mängu ja tahame TalTechi võita vähemalt 19 punktiga," märkis Martin Müürsepp.