Ogier kaotas möödunud nädalavahetusel Soomes oma eduseisust peaaegu poole, kui tiimikaaslane Elfyn Evans jõudis võiduga temast 24 punkti kaugusele.

Viienda kohaga leppima pidanud Ogier plaanis punktikatsel veel rünnakut, kuid tehniline rike nurjas kavatsused.

"Kahjuks läks plaanipäraselt. Kivi tabas õlipaaki ja sellest sai alguse väike viga mootoris ning viimasel rajaosal ei saanud ma masinast täisvõimsust. Pärast seda oli mõttetu unistada korralikust ajast punktikatsel," selgitas Ogier.

"See oli üsna masendav, sest oleks olnud tore lõpetada nende praeguste autode ajastu kruusarallidel korraliku tulemusega."

"Õnneks saame järgmisena asfaldil sõita. Ootan seda väga. Mul on sellest teede kündmise pasast kõrini," lisas prantslane, kes on peaaegu terve hooaja juhtinud ja pidanud alati esimesena startima.

Ogier lisas: "Olen juba täielikult Hispaania nädalavahetusele keskendunud. See on esimene kord paljude kuude jooksul, kus meid ei karistata stardipositsiooniga. Ausalt öeldes tundub see tõesti hea."

"Kuigi lõppenud nädalavahetus ei olnud meile sugugi hea, oleme MM-sarjas siiski heal positsioonil. Elfyn tegi siin suurepärast tööd ja vääris tõesti oma võitu."

Hooaja eelviimane etapp Kataloonias algab järgmise nädala neljapäeval.