Prantsusmaa võistkonna üks nimekamaid pallureid, ameeriklane Jarell Eddie peab seljatrauma tõttu platsilt eemale jääma mitmeks kuuks. 29-aastane snaiper mängis mullu Euroliiga tiimi Istanbuli Fenerbahce eest ja viskas keskmiselt 5,9 punkti.

Vigastusega peaks audis olema ka Strasbourg’i pikim mängija, 208 cm pikkune prantslane Yannis Morin.

Kalev/Cramo poolelt ei tee kaasa põhitsenter Kamari Murphy. Mängujuht JeQuan Lewisel on kubemelihase venitus, aga ta peaks olema võimeline võistkonda aitama.

Strasbourg kuulus 2010. aastatel kuulsa treeneri Vincent Collet juhendamisel kindlalt Prantsusmaa tippude hulka. Aastatel 2013-2017 tuldi viiel korral järjest meistriliigas hõbedale ja latti ei lastud alla ka mullu, kui treeneritöö võttis üle soomlane Lassi Tuovi.

34-aastase põhjanaabri juhendamisel võitis Strasbourg eelmisel hooajal koduliigas pronksmedali, FIBA Meistrite liigas tuldi neljandaks.

„Soomlasest treeneri käekiri on meile teada,” rääkis Kalev/Cramo abitreener Indrek Reinbok. „Tuovi on ka Soome koondise abitreener. Kõik Strasbourg’i mängijad lähevad väga palju ründelauda. Lauavõitlus on nagunii olnud meie senise hooaja märksõna ja selles mängus on lauapallidele vaja veel rohkem tähelepanu pöörata.”

Strasbourg kaotas koduliigas esimese mängu

Prantsusmaa meistrisarjas mängivatel klubidel on kohustuslik enne hooaja algust teatada eelarve. Starsbourg’il on see tänavu seitse miljonit eurot, võrreldes eelmise aastaga on summa kasvanud 700 000 euro võrra.

Seitsme miljoni eest on lisaks prantslastele palgatud neli ameeriklast, Nigeeria koondise keskmängija Ike Udanoh ja Tšehhi viskekahur Jaromir Bohacik.

Et Jarell Eddie on vigastusega väljas, jooksevad Strasbourg’i USA mängijatest täna platsile John Roberson (32, 180 cm), kapten DeAndre Landsdowne (32, 188 cm) ja Matt Mitchell (22, 198 cm).

Strasbourg’i eeldatav skooriliider Roberson on Euroopa klubides teinud silmapaistva karjääri. Mullu mängis ta Hispaanias kõrgliigas Madridi Estudianteses, kus viskas keskmiselt 11,2 punkti ja andis 3 korvisöötu. Mitchell on Euroopas esimest hooaega, ta lõpetas kevadel USA-s San Diego State’i ülikooli.

Prantsusmaa liigas on Strasbourg pidanud ühe kohtumise. Laupäeval jäädi kodus 73:74 alla Cholet’le.

Strasbourg – Kalev/Cramo mäng peetakse 6200 pealtvaatajat mahutavas Rhenuse areenil.