Mäe alustas finaali edukalt, pääsedes enne vaheaega 4:0 juhtima. Eestlanna läks veel viimasele minutile vastu 4:2 eduseisus, aga Gray suutis edukate võtetega minna 6:4 juhtima. Sellele Mäe enam vastata ei suutnud ja nii krooniti ameeriklanna maailmameistriks.

Tokyo olümpiamängudel hõbeda võitnud Grayle oli see karjääri kuuendaks MM-tiitliks. Mäe teenis kahe MM-pronksi kõrvale esimese MM-hõbeda. Lisaks leiab eestlanna auhinnakapist ühe EM-tiitli ja EM-i pronksi.

ENNE FINAALI:

Mäe alustas turniiri kindla 12:0 võiduga ukrainlanna Anastassija Osniatš Šustova üle. Veerandfinaalis alistas ta 12:2 mongollanna Zagardulam Naigalsureni.

Poolfinaalis läks Mäe vastamisi Kõrgõštani maadleja Aiperi Medet Kõzõga. Tasavägises poolfinaalis läks Mäe tänu vastase passiivsusele 1:0 juhtima. Peagi pidi aga eestlanna poole minuti jooksul võtte tegema, mida ta ei teinud ehk seis viigistus 1:1. Seejärel pääses eestlanna üle selja heitnud Medet Kõzõ omakorda 3:1 juhtima. Matši viimaste sekunditega sai aga Mäe omakorda kahe punkti väärilise heite kirja. Kuna viimased punktid teenis Mäe, läks võit talle.

Finaalis kohtub eestlanna ameeriklanna Adeline Maria Grayga, kes sai 11:1 jagu egiptlannast Samar Amer Ibrahim Hamzast. Gray pälvis Tokyo olümpiamängudel hõbeda, lisaks on ta viiekordne maailmameister.

Finaal peetakse kolmapäeva õhtul. Finaalidega tehakse algust Eesti aja järgi kell 19.