Hispaania meedia teatel on Guardiola maksudega skeemitades säästnud vähemalt pool miljonit eurot.

Ajaleht El Pais kirjutab, et Guardiola lasi 2003.-2005. aastani mängijana Katarist saadud palga kanda üle mitte oma Hispaania kontole, vaid hoopis Andorra panka. Paar aastat hiljem treenerina Barcelonasse naastes jättis ta selle "väikse pisiasja" Hispaania maksuametnikele mainimata.

2012. aastal kasutas Guardiola ära Hispaanias kehtestatud maksuamnestia ja seadustas ligi 500 000 eurot, makstes riigile vaid 10% intressidest, mis selle summaga viimase nelja aasta jooksul on kogutud.

Guardiola nimi tuli "Pandora paberites" välja Panama offshore-firma Repox Investments alt, kus ta on kirjas juriidilise nõustajana. Firma asutati 2007. aasta veebruaris, kui Guardiola oli just mängijakarjääri lõpetanud. Neli kuud hiljem määrati ta Barcelona duubelmeeskonna peatreeneriks.

Guardiola maksunõustaja Lluis Orobitg selgitas, et Repoxil polnud mingit tegemist Barcelona jalgpalliklubi ega Guardiola ärihuvidega Panamas ning firma ei tegutsenud. Põhimõtteliselt oli see riiulifirma, mis peitis Andorras hoitud varade tegelikku omanikku. Taolise skeemi pakkus Andorra pank ise oma kliendi kaitsmiseks välja.