VEF võitis avaveerandi 28:19 ja pääses teisel perioodil juba 20 punktiga (42:22) juhtima. Poolajavileks oli kodumeeskonna edu 48:31. Kolmandal veerandil tegi Kalev võimsa tagasituleku ja jõudis perioodi lõpuminutil korraks juba kuue punkti kaugusele (61:67), kuid lõpusekundil tabasid lätlased kolmese ja nende edu oli 70:61.

Kui otsustavat veerandit jäi mängida poolteist minutit, jõudis Kalev Silas Melsoni pealtpaneku järel viigini 79:79. Seejärel said lätlased kaks korvi järjest ning viimast 33 sekundit alustati seisult 83:79. Kalev vähendas vahe kahele, ent kodumeeskond realiseeris siis mõlemad vabavisked. Melson tabas lõpusekunditel veel kolmese, kuid mängu päästa enam ei õnnestunud.

Kalevi resultatiivseim oli Davion Berry 27 punktiga (sh kolmesed 4/8). Melson viskas 16 ja Kristjan Kitsing 10 punkti. Kalevit tabas valus löök juba avapoolajal, kui tsenter Kamari Murphy sai löögi vastu pead ega suutnud mängu jätkata. Ta viidi kiirabiga haiglasse. Loe lähemalt SIIT.

VEF ja Cramo kohtusid viimati kevadel Eesti - Läti ühisliiga finaalis. Toona jäid kalevlased peale 86:75.

Cramo mängis viimati möödunud pühapäeval, kui VTB Ühisliigas jäädi võõrsil Peterburi Zenitile alla 60:75. Nädal enne seda osales Kalev kodusel FIBA Meistrite Liiga kvalifikatsiooniturniiril, kus alistati järgemööda Lissaboni Sporting (Portugal), Bari Mornar (Montenegro) ja Uteno Juventus (Leedu) ning kindlustati koht põhiturniirile.

VEF-i jaoks on tänane matš uue hooaja esimene ametlik võistlusmäng. Septembris pidas klubi kolm kontrollmängu, kui järjest alistati belglaste Oostende ja Leedu tiimid Lietkabelis ning Vilniuse Rytas.